Villányi Franc-bemutató a VinCE Budapesten

A Corinthia Hotel Budapest elegáns falai között a közép-európai borkészítésre fókuszáló és a gourmet-termékek tudatos fogyasztására sarkalló, műélvező program jó alkalom arra, hogy a Villányi borvidék zászlóshajóját, a Villányi Franc-t megismerhesse a borértő közönség.

2015. március 6-a és 8-a között, három napon át, a VinCE Budapest két standján (103-104) mutatkozik be a Villányi borvidék 19 pincészete. A termőtáj büszkeségét, az immáron hivatalosan is „Villányi Franc”-nak nevezett vezérterméküket kóstoltatják a luxushotelbe érkező borbarátokkal.

A cabernet franc a világ összes szőlőtermő táján megél és borházasításokban általánosan elterjedt, mégis fajtatiszta borként kiemelkedő minőséget kevés helyen ad (így Loire-ban, Villányban).

A szőlő ideális termőhelyre talált a Villányi borvidéken, ahol immár az ültetvények 14 százalékát teszi ki. A magas mésztartalmú löszben gyökerező, és a sok napsütés melengette szőlő markáns és komplex, ugyanakkor lendületes és friss bort ad. A Villányi borvidék különleges termőhelyének, klímájának és alkotó borászainak köszönhetően a cabernet franc-ból készült bort – premium és super premium minőségben – Villányi Franc-nak nevezték el. A bemutatandó borok mindegyike prémium minősítésű, de az előírást meghaladó terméskorlátozással szüretelt szőlőből (25-50 hl/ha) származnak, átlagban csaknem két évet töltöttek hordóban, és több mint egy évvel ezelőtt kerültek palackba.

Legyél az első hozzászóló "Villányi Franc-bemutató a VinCE Budapesten" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*