Visszafoglaljuk Erdélyt

Jövőre is Szombathelyről indul pünkösdkor Erdélybe az Össznemzeti Zarándokvonat

Imádság és az igazi Csiki sör várja a zarándokokat! Pünkösdkor 11. alkalommal indul Székelyföldre a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz. Az utasok félmillió székely-magyar társaságában részt vesznek a csíksomlyói búcsún. A négy napos program során eljutnak a Történelmi Magyarország egykori határára, a Budapestről 700 kilométerre fekvő Gyimesekbe, ahol lelkiekben velük együtt visszafoglaljuk Erdélyt.


Utazásunk második napján félmillió magyar-székely nemzettársunkkal együtt vonulunk a szentmisére, a csíksomlyói nyeregbe

Csaknem másfél ezren vágnak neki a Kárpáteurópa Utazási Iroda által szervezett dicsőséges útnak május 18-án pénteken  az Össznemzeti Zarándokvonaton. A Székely Gyors Budapestről, a Csíksomlyó Expressz a Dunántúlról indul, hogy a fővárosban össze kapcsolódva már együtt zakatoljanak Erdélybe. A négy napos út több mint csupán egy vonatos utazás. A szerelvényen idegenvezetők mesélnek látnivalókról, magyar és székely népzenével szórakoztatja az utasokat a vonat zenekara, a két étterem kocsiban meleg és hideg ételt szolgálnak fel egész nap.

Ökonomikus istentisztelet pünkösdkor Erdélyben, a második napon

A magyar, árpád-házi, székely lobogók százaival feldíszített vonatot Nagyváradon Tőkés László református püspök, európai parlamenti képviselő várja, majd megállunk Kolozsvárott ahol ünnepi műsorral kedveskednek nekünk a helybeli magyarok. Ugyanez a lélekemelő fogadtatás ismétlődik meg az összes székely faluban, városban.

A vonat utasai Csíksomlyó közelében, székely településeken, székely- magyar családoknál laknak a faluturizmus keretében. Az ellátás reggeli, vacsora, no meg igazi székely szilvapálinka minden nap.

A zarándokokat idegenvezetők kísérik és minden nap különleges program várja őket. A csúcspont természetesen a csíksomlyói szentmise. Félmillió székely-magyarral együtt imádkozunk a Kis- és Nagy-Somlyó közötti nyeregben.

A program harmadik napján eljutunk Nagy-Magyarország Ezeréves határára, Gyimesbükkre is. A vasúti híd túloldalán volt Nagy-Magyarország egykori határa.

Vasárnap a zarándokok eljutnak Nagy Magyarország ezeréves határára Gyimesbükkre, a Rákóczi várhoz. Itt is szentmisén és búcsún veszünk részt. A program délután Székelyföldön folytatódik. A Csíksomlyó Expressz utasai zenés, táncos forgatag részesei lehetnek Madéfalván. A Székely Gyors zarándokai Csíkszentsimonban Böjte Csaba ferences testvérrel találkoznak, akinek átadjuk a vonaton összegyűjtött adományokat. Az estét Csaba testvér árvaházi gyermekeinek előadása, lovasbemutató, majd az itt készített Igazi Csiki sör kóstolása zárja.

A 4 napos út ára félpanziós ellátással, szállással, utazással, idegenvezetéssel, programokkal 69.990 Ft.

Kárpáteurópa Utazási Iroda
1036 Budapest Szépvölgyi út 3/a.
Tel. 368 6296, 439 1644
www.karpateuropa.hu

A program foglalható a legtöbb utazási irodában az egész országban.

Legyél az első hozzászóló "Visszafoglaljuk Erdélyt" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*