Visszakapjuk a Mátrát is!

Lassan-lassan a Mátrában is visszatér  minden a régi kerékvágásba, sorra válnak újra látogathatóvá a térség kedvelt  kirándulóhelyei.

  • A Gyöngyösi Állatkert is megnyitotta már kapuit a látogató közönség előtt. Az állatsimogatók és az állatházak a járványhelyzet miatt még zárva tartanak, az állatok a külső kifutókban azonban jól láthatók. A látogatás során a maszk viselése, a megfelelő távolság tartása kötelező, a biztonságos látogatás érdekében az állatkert több pontján kézfertőtlenítőket helyeztek ki.
  • A mátrafüredi  Hegyi Sportok Bázisa is  nyitva de csak kizárólag előre egyeztetett VIP túrákat vállalnak! A VIP TÚRA azt jelenti, hogy a választott programon csak a bejelentett csoport tagjai vesznek részt és a túravezető, aki minden WHO EÜ-s ajánlást betart és betartat! Gumikesztyűt kap minden vendég, miközben a túra előtt és után minden gépet és eszközt szakszerűen és alaposan lefertőtlenítenek, a túrázók a minimum 3 m (inkább 5-6 m) távolságot folyamatosan tartják egymástól és  a turisták által kevésbé ismert útvonalakon megy a túra.
  • A gyöngyösoroszi Ásványok Háza is újra elindítja ásványgyűjtő túráit.
  • A sástói kilótót még felújítják, ezért nem látogatható, a kempingezni vágyókat viszont már várják. 2020. május 8-tól a Kemping részen a faházakba fogadnak vendégeket. Ugyanígy fogadják a lakókocsival, lakóautóval és sátorral érkezőket is. Igény esetén a vendéglátás egyelőre elviteles lesz, azaz az étteremben rendelt ételeket dobozokban lehet elvinni és a teraszon lehet elfogyasztani. A faházak egy része saját konyhás, így teljesen elszeparáltan lehet pihenni. Bográcsozásra is van lehetőség.
  • A Sástó Étterem is várja vendégeit a természetközeli fedett és nyitott teraszain, ahonnan kényelmesen, kedvenc ételeiket elfogyasztás után, kis sétával felfedezhetik, gyönyörködhetnek Sástó szépségeiben!
  • Az Oxygen Adrenalin Park is újra megnyitja kapuit, 2020. május 8-án azokkal a játékelemekkel, melyek a legkevesebb személyes kontaktust igénylik, így a legbiztonságosabbak a jelenlegi helyzetben.
  • A Galya Kilátó 8.00-20.00 között található nyitva, 30 méteres csúcsára 162 lépcsőfok vezet fel, tetőteraszáról 360°-os körpanorámában lehet gyönyörködni. A beléptető kapu 200 forintos érme bedobásával nyílik. Május 5-től a Galyatetői Turistacentrum terasza is megnyílik.
  • Kékestetőn május 5-től újra megnyílik a HE-DO bár terasza és a nyitott toronykilátó, hétvégén pedig a Kékesi Vendégház terasza. A parkolás visszavonásig díjtalan.
  • A parádsasvári Üvegmanufaktúra Kft. is újra várja az érdeklődőket! A látogatásra szigorúan előzetes bejelentkezés alapján, a megszokott időtartamban, naponta 9-15 óráig van mód. A turnusok szokás szerint egész óránként indulnak, a járványügyi előírásokra, a kellő távolságtartásra figyelemmel korlátozott létszámmal. A vendégek idegenvezetéssel kísért, teljes értékű üvegfúvó bemutatót láthatnak, ám az üvegfúvás kipróbálását, illetve a saját pohár fújását egészségvédelmi okokból egyelőre nem vezetik vissza a programba.
  • Az is újdonság, hogy az utasok remotolizált Mk48-as sorozatú dízelmozdonyokkal és felújított személykocsikkal – speciális járványügyi intézkedések mellett – újra utazhatnak Mátrafüred és Szalajkaház között.