VOCES8: Magyarországon a Grammy-díjas vokálegyüttes

2014. március 25-én Veszprémben a Pannon Egyetemen, március 27-én, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, Budapesten pedig két alkalommal, két különböző műsorral láthatja a közönség: március 26-án a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Szent István Bazilikában és március 28-án a BMC-ben, délután fél 3-kor. A többi napokon este lép fel az együttes. A veszprémi koncertre már minden belépő elkelt.

Nagy-Britannia világhírű és sok évszázados vokális hagyományainak egyik legszínvonalasabb képviselője és őrzője a fiatal VOCES8 énekegyüttes, melynek férfi tagjai a legendás Westminster Apátság kórusában kezdték énekesi pályájukat. A szólista kvalitásokkal rendelkező nyolc énekes a kórusirodalom öt évszázadából válogatta műsorát, melyben reneszánsz madrigálok, motetták, romantikus kórusok, népszerű feldolgozások váltogatják egymást hangulatos és garantáltan magas művészi színvonalú előadásban.

Március 26-án, a Szent István Bazilikában különleges, a többitől eltérő műsorral szerepelnek. Kizárólag angol egyházzenei darabokkal, egyetlen korszakot átölelve, ehhez méltó helyszínen várja közönségét az együttes. A Stuartok korát megidéző koncerten az érett reneszánsz legjelentősebb angol komponistái, Gibbons, Weelkes, Ramsey és Tomkins szakrális műveit hallhatjuk.

Az együttes repertoárjának alapját a klasszikus kóruszene adja, ugyanakkor műsoraik a reneszánsz polifóniától különleges jazz- és popdal-átiratokig terjednek, a Signum Classics kiadónál díjnyertes lemezek sorát vették fel.

A többszörös díjnyertes formáció nemzetközi turnéi érintik Európát, az Egyesült Államokat, Ázsiát és Afrikát, szerepeltek többek közt a londoni Wigmore Hall, a Royal Festival Hall, a Tokyo Opera City, a Tel-Avivi Operaház, a Taipei Nemzeti Koncertterem, a párizsi Cité de la Musique, a Dijoni Operaház, a Sanghaji Koncertterem és a Pekingi Nemzeti Előadóművészeti Központ színpadán. A 2013-14-es hangversenyévad állomásai között számos európai város mellett szerepel az Egyesült Államok, Indonézia, Korea, Dubai, Moszkva és Tokió.

VOCES8 újszerű oktatási workshop-sorozatot működtet, amely a kreativitást és a kiemelkedő zenei teljesítményt serkenti, évente húszezer embert ér el világszerte, amellyel elnyerték az UNESCO elismerését is. Művészeti együttműködései során olyan zenekarokkal dolgozott közösen, mint a Philharmonia, a Londoni Filharmonikus Zenekar és a Les Inventions régizenei együttes.
 

Legyél az első hozzászóló "VOCES8: Magyarországon a Grammy-díjas vokálegyüttes" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*