Durva járatcsökkentés a Wizz Air-nél

A korábban tervezettnél 20 százalékkal kevesebb járatot teljesíthet a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság az újonnan bevezetett utazási korlátozások miatt, közölte a cég. A Budapest Airport viszont már arról számolt be: a Wizz Air 73-ból csak 12 úti célt tart meg.

Ahogyan az várható volt, a cég változtatott tervein a bevezetett kormányzati szabálymódosítások nyomán. A cég tájékoztatása szerint augusztusban az előző évi kapacitás 80 százalékát dobták piacra eddig a szeptemberben záruló második negyedévben, az új korlátozások miatt viszont ősszel és télen 80 helyett csak 60 százalékos kapacitással számolnak, és további járattörlések sincsenek kizárva.

Közben a Budapest Airport kommunikációs vezetője Valentinyi Katalin már arról beszélt csütörtökön: maximum háromezer utasra lehet számítani a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a kedden bevezetett beutazási korlátozások miatt, eddig csak a Wizzair jelentett be járattörléseket: 73-ból 12 úti célt tartanak meg. A jövő héten viszont újabb lemondások várhatóak – tette hozzá.

Magyarország a kormány múlt heti bejelentése, és a részletszabályok értelmében lezárta határait, néhány kivételtől eltekintve csak a magyarok vagy magyar tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be az országba. (MTI)