Wizz Air: öt új nyugat-balkáni főváros a kínálatban

Öt nyugat-balkáni fővárossal, Szkopjével Macedóniában, Podgoricával Montenegróban, Tiranával Albániában, Pristinával Koszovóban és Szarajevóval Bosznia-Hercegovinában köti össze Budapestet a Wizz Air öt új járata.

A járatokat a Wizz Air a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt koncessziós beszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjeként, közszolgáltatási szerződés keretében üzemelteti. Az új útvonalak a várakozások szerint fellendítik majd Magyarország és a Nyugat-Balkáni országok közötti üzleti és gazdasági kapcsolatokat, felpezsdítve a kétirányú turizmust.

Az új járatok:

  • Szkopje: szerda, vasárnap, 5990 forinttól
  • Podgorica: szerda, vasárnap, 10490 forinttól
  • Tirana: szerda, vasárnap, 10490 forinttól
  • Szarajevó: április 9-ig szerda, vasárnap, április 10-től hétfő, péntek, 5990 forinttól
  • Pristina: hétfő, péntek, 5990 forinttól

A nemrég bejelentett asztanai és a mostani új útvonalakkal együtt, a Wizz Air már 11 új útvonallal bővítette 2017-ben a folyamatosan növekvő budapesti hálózatát. A légitársaság így már 62 várossal köti össze Budapestet Európában és azon kívül is.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „A nyugat-balkáni régió fővárosaiba indított öt új, stratégiailag fontos útvonalunk ismételten megerősíti elkötelezettségünket Magyarország iránt. Az ország de facto nemzeti légitársaságaként hiszünk abban, hogy új szolgáltatásaink segítenek élénkíteni a gazdasági és üzleti kapcsolatokat, valamint tovább javítják Budapest elérhetőségét.”

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a következőket mondta: „Magyarország a déli nyitás politikája jegyében újra kívánja építeni pozícióit a nyugat-balkáni országokban is. A diplomáciai, külgazdasági, kulturális és turisztikai kapcsolatok szorosabbra fűzésének feltételrendszere ugrásszerűen javul azzal, hogy idén áprilistól Albánia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Macedónia és Montenegró fővárosába heti két alkalommal közvetlen légijáratok indulnak Budapestről.”

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója arról beszélt: “A Budapest Airport örömmel üdvözli a Wizz Air új, nyugat-balkáni járatainak elindulását, hiszen ezek az útvonalak évek óta hiányoztak a budapesti repülőtér desztinációs kínálatából.”

Legyél az első hozzászóló "Wizz Air: öt új nyugat-balkáni főváros a kínálatban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*