8 nap alatt a Föld körül

Közel húsz ország néptáncosai és képviselői találkoznak Magyarországon a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál keretein belülKözel húsz ország néptáncosai és képviselői találkoznak Magyarországon a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál keretein belül

Augusztus 12-20. között közel húsz ország néptáncosai és képviselői találkoznak Magyarországon a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál keretein belül. A világ egészen távoli szegleteiből, például Bolíviából vagy Dél-Koreából is érkeznek a fesztivál helyszíneire: Szigetszentmiklósra, Tökölre és Százhalombattára. A rendezvényen bemutatkozó nemzetek közül kiemelnénk néhány igazi különlegességet.

Jakutföld Oroszország északkeleti részén található, területének nagysága közel azonos Indiáéval, mégis körülbelül 1200-szor kevesebben élnek itt. Saját nyelvvel és gazdag kultúrával rendelkeznek, amit a Szahalin Sziget tánccsoportja fog közelebb hozni a közönséghez. Tudtad, hogy ott télen akár mínusz 68 °C-ot is mérhetnek?

Hozzájuk hasonlóan Tatárföld is az Oroszországi Föderáció része. Kazanyban található az UNESCO Világörökség címmel is kitüntetett „Minden vallás temploma”, amin a legfőbb 16 világvallás jegyeit örökítették meg. A köztársaság nem-hivatalos mottója: Buldırabız! (magyarul: képesek vagyunk rá!)

A 25 éves múltra visszatekintő rendezvény színvonalát a tánccsoportokon kívül olyan előadók emelik, mint Európa legnépszerűbb rezesbandája, a Boban Markovič Orkestar vagy a magyar népzenei élet egyik kiválósága, a Csík Zenekar.

A részletes programot a fesztivál honlapján találjátok.