Újranyit a magyar konzuli hivatal Antalyában

Újranyit a magyar konzuli hivatal Antalyában

A dél-törökországi Antalyában újra megnyitott a tiszteletbeli konzuli hivatal, amelynek működése a korábbi tiszteletbeli konzul lemondásával 2016. júliusától ideiglenesen szünetelt.

A tisztséget mostantól Kaan Karakaya idegenforgalomban tevékenykedő török üzletember tölti be. Hivatalának kiemelt szerepe lesz a Magyarország és Törökörszág közötti turizmus fellendítésében, a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében, a kereskedelem élénkítésében és a magyar állampolgárok érdekvédelmében is .

Antalya városa, de az egész tartomány, sőt a térség a törökországi idegenforgalom egyik központja, amely a magyar turisták számára is vonzó úti cél. Épp ezért – miként arra Kiss Gábor ankarai magyar nagykövet is rávilágított – nagy szükség van itt a folyamatos magyar jelenlétre, a tiszteletbeli konzul vezette képviseletre. Az új tiszteletbeli konzul hatásköre Antalya székhellyel Burdur és Isparta tartományokra terjed ki.

Magyarországnak jelenleg világszerte 103 országban 244 tiszteletbeli konzul nyújt segítséget ahhoz, hogy az adott térségben Budapest tovább erősítse kapcsolatait és jelenlétét. Törökországban Rodostó, Kütahya, Izmit, Izmir, Kayseri és Adana központú tiszteletbeli konzulátusok működnek.

Legyél az első hozzászóló "Újranyit a magyar konzuli hivatal Antalyában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*