Krimiopera a Szentmargitbányai Kőfejtőben

Puccini Tosca című operája a Szentmargitbányai Kőfejtőben látható majd 2015. július 8-tól augusztusa 15-ig, összesen tizennyolc alkalommal – jelentették be sajtótájékoztató keretében 2014. november 20-án, Bécsben. Az előadások 21 órakor kezdődnek, és éjféltájban fejeződnek be. Az izgalmas produkcióra, kultúrélményre és egyben turistalátványosságra a belépők ára 29 eurótól 113 euróig terjed.

A helyszín a maga nyers, hasadozott sziklás tájával lélegzetelállító kulisszát kínál a nagy olasz operához. A szentmargitbányai Európa egyik legrégebbi kőfejtője, 2001 óta az UNESCO-világörökség része. A hatalmas kövek, a különleges klíma a szabad ég alatt, a flóra és fauna, a művészeti produkció egyben modern infrastruktúrával párosul, mely élmény néhány óra alatt magával ragadja a látogatót.

Puccini krimioperája nemcsak az operával barátkozók, hanem a vérbeli operarajongók ízlését is kielégítheti: a csodálatos melódiájú operában mesterien szövődnek egy tragikus szerelmi történet drámai fordulatai egy krimibe illő cselekménysorozattal. Egy első osztályú produkciós csapatot állítanak az elé a kihívás elé, hogy ezt az operát, a Szentmargitbányai Kőfejtő lélegzetelállító kulisszájába helyezve, hatásosan színpadra vigyék.

Robert Dornhelm rendezőnek a Tosca már harmadik operarendezése lesz a Szentmargitbányai Kőfejtőben: 2013-ban a Bohémélettel, 2014-ben pedig az Aidával már több mint kétszázezer látogatót bűvölt el ugyanitt. A rendező eddigi sikerei is igazolják, hogy a kőfejtő kulisszájában különleges érzékkel átültetett elképzelései egészen egyedi varázst kölcsönöznek az adott operának.

Robert Dornhelm rendező és Amra Bergman díszlettervező a színpadkép modellje előtt

„Rendezésembe szeretném Puccininek a darabbal kapcsolatos elképzeléseit a lehető leghatásosabban átültetni, melyben nagy segítségemre lesznek a modern színpadtechnika vívmányai. Egyes jeleneteket elképzelésem szerint mozgóképes bejátszások is színesítenek majd” – osztotta meg gondolatait a a sajtóeseményen következő munkájáról a neves film- és operarendező, Robert Dornhelm. Úgy érzi, a Szentmargitbányai Kőfejtő tökéletes kulisszája lehet a tizenkilencedik századi Rómának. Az opera színpadképéért Amra Bergman díszlettervező felel. Amrát a díszlet megalkotásakor római emlékei inspriálták.

A zenei vezető szerepét Michael Güttler, korunk egyik legünnepeltebb fiatal karmestere vállalta el. Güttler lelkesen nyilatkozott arról, hogy napjaink legkiválóbb művészeinek előadásában csendülnek majd fel a népszerű opera dallamai 2015 nyarán a kőfejtőben. Tosca szerepében láthatjuk Alexia Voulgaridout, Cavaradossit Andréa Caré és Yusif Eyzvazov, a korrupt Scarpiátt Marco Vratogna és Davide Daniami, míg Angelottit Alessandro Spina és Alexander Krasnov alakítják.

Legyél az első hozzászóló "Krimiopera a Szentmargitbányai Kőfejtőben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*