Kényeztetés luxuskivitelben

Ó azok a hatvanas évek, amikor az ízlésnek és a szépnek még kultusza volt, és amikor a moziba járók ámulva figyelték a legendás Audrey Hepburnt, amint ikonikussá vált jelentében megáll a New York-i, 5. sugárúton, a Tiffany ékszerüzlet előtt. Ezt a hangulatot élheti át az, aki részt vesz a Kempinski Hotel Corvinus vasárnapi reggelijén a Breakfast Like Tiffany’s-en.

Az Erzsébet téri Kempinski Hotel Corvinus tavalyi megújulása, a Nobu után az ÉS Bisztróval és a teljes földszinti tér időt állóan trendivé varázslásával olyan új távlatokat nyitott, amellyel éltek-élnek is a szállodában. Igaz a hall ékkövének számító The Living Room, a századfordulós budapesti kávéházi kultúra újraértelmezett megvalósulásaként már önmagában is izgalmas attrakció. De a hétköznapi kellemes kávézás, süteményezés mellett immáron egy különleges hétvégi programmal is szerethetőbbé tették az otthonos belső teret.

Vasárnap délelőttönként itt kezdődik az az elegáns gasztronómiai ceremónia, ami a kellem, és a szó szellemi, gasztronómiai értelmében egyaránt a finomságok világába vezeti a borús külvilágot maguk mögött hagyó vendéget. Aki délelőtt 10 és 13 óra között, rögtön egy pohár Moët & Chandon pezsgővel koccintva feledtetheti a külvilág zaját-baját.

A kandalló melegsége, a hangulatos mélybarna polcok, bútorok, a süppedős vajszínű karosszékek és a trendi fotelek világában izgalmas ellenpontot jelent a bárpult mögötti pasztell zöld, sárga és piros háttér. Amely éppen azt a világot idézi, amiben a ki tudja, milyen ötlettől vezérelve Álom luxuskivitelbenre fordított Breakfast at Tiffany’s című film játszódott 1961-ben, az akkor még a mainál is nagyobb csodálattal – vagy akkor igazán csodálattal nézett – Manhattanben.

A Kempinskiben, a pesti kávéházi hagyományokat szem előtt tartva, Audrey Hepburn világát is a lényeget megőrizve gondolták újra. A hotel halljától elzárt, de mégis otthonos térben, a Breakfast Like Tiffany’s keretében színes nagy tévén vetítik a legendás film jeleneteit, amit a felszolgálók által felkínált iPaden is megnézhetünk. És miközben az emeletes tálcán a lazactól a croissant-ig többféle finomság közül választhatunk, az asztalok között lépkedő kifinomultan elegáns hölgyek a Royal Diamonds ékszereit és a Navona Fashion ruhakollekcióit felvonultatva tartanak divatbemutatót.

Mindeközben a Music Sommelier, a zenében is a hatvanas évek világába repíti vissza a különleges vasárnap délelőtti időutazás résztvevőit.

Legyél az első hozzászóló "Kényeztetés luxuskivitelben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*