Lenergy – Az Év Természetfotósa 2017 Országos Fotópályázat kiállítás Debrecenben

Máté Bence 6. alkalommal nyerte el a legmagasabb természetfotós elismerést Magyarországon, és lett ’Az év természetfotósa’. A kép címe: Nyaralj Cipruson! - Nem mindenkinek ajánlott!Máté Bence 6. alkalommal nyerte el a legmagasabb természetfotós elismerést Magyarországon, és lett ’Az év természetfotósa’. A kép címe: Nyaralj Cipruson! - Nem mindenkinek ajánlott!

A Debreceni Művelődési Központ és a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége szervezésében május 16-án, szerdán, 17 órakor nyílik a Lenergy – Az Év Természetfotósa 2017 Országos Fotópályázat kiállítása a DMK Belvárosi Galériájában ​(Kossuth. u. 1.). Köszöntőt mond: Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója. A kiállítást megnyitja: Seres Géza fotóművész, a Debreceni Új Fotóműhely művészeti vezetője.  

„A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legrangosabb természetfotós pályázatát ’Lenergy – Az Év Természetfotósa 2017’ címmel hirdette meg 2017-ben.

A 25. alkalommal kiírt pályázat utolsó fordulójába jutott 125 fotográfia látható a Debrecenbe érkező vándorkiállításon.

A zsűrizés ezúttal is a legszigorúbb szakmai és etikai alapelvek alapján történt. Az idei pályázati kiírás újdonságaként a naturArt meghirdette, hogy ’Az év természetfotósa’ versenyben csak olyan képek számítanak, amelyek csak a fotós saját teljesítményének, kreativitásának, természetismeretének köszönhetőek, így pl. fizetős lesekből készült fotókat nem küldhettek be a pályázók.

Máté Bence 6. alkalommal nyerte el a legmagasabb természetfotós elismerést Magyarországon, és lett ’Az év természetfotósa’. 

A zsűri ’Az év természetfotója’ kitüntető címet Potyó Imre: Téli szárnyak c. alkotásának adományozta.

Az Év Ifjú Természetfotósa Reinhoffer István lett.

Az év búvárfotósa Tökölyi Csaba.

Tökölyi Csaba fotójának címe: Szulák és templom

 A kiállítás június 15-ig látogatható, hétköznapokon 10–18 óráig.

Legyél az első hozzászóló "Lenergy – Az Év Természetfotósa 2017 Országos Fotópályázat kiállítás Debrecenben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*