Német idegenforgalmi csúcs: túl a 80 millió vendégéjszakán

Jól pörög a német idegenforgalom, amely tavaly újra rekordévet zárt. Ebben nekünk, magyaroknak is volt szerepünk. A magyar turisták 707 ezer vendégéjszakát töltöttek Németországban 2016-ban.

Tavaly újra, már hetedik éve rekorderedményt ért el Németország turizmusa: a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint december végéig 80,8 millió nemzetközi vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező német szálláshelyek – ez egy százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakának számait.

Iris Gleicke, a kormány turisztikai megbízottja és Gazdasági és Energiaügyi Szövetségi Minisztérium parlamenti államtitkára így nyilatkozott: „A külföldi vendégek körében továbbra is nagy népszerűségnek örvend Németország. A beutazó turizmus sorban hetedik alkalommal dönt rekordot, ez is mutatja, hogy milyen erős a turisztikai gazdaságunk. A tolerancia és a világra való nyitottság alapkövetelmény a siker érdekében. Nem engedjük, hogy a hangos idegengyűlölők elrontsák országunk jó hírét!”

A berlini Alexanderplatz

A berlini Alexanderplatz

Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) igazgatótanácsi elnöke úgy vélekedett, 2016 nagy kihívásokat hozott a Brexit-től az egyes küldőpiacok recesszióján át a terrortámadásoktól való félelemig, és ezek a kérdések 2017-ben is napirenden lesznek. Ezzel együtt szerinte Németország mint úti cél és mint márka erős pozícióval rendelkezik. „Kiemelkedő tulajdonságainkkal – mint a turisztikai látványosságok, a kiváló infrastruktúra, az erős szolgáltatás-orientáltság és a kiváló ár-érték-arány – ebben az évben is megmérkőzünk az úti célok nemzetközi versenyében.” – jelentette ki Petra Hedorfer.

Továbbra is töretlen a magyarok utazási kedve Németországba. A 2016 második felének új németországi légi járatnyitásainak köszönhetően novemberben több mint 10 százalékkal, decemberben pedig közel 8 százalékkal több éjszakát töltöttek honfitársaink Németországban, mint az előző év hasonló időszakában. 2016-ban több mint 707 ezer vendégéjszakát töltöttek magyarok Németországban.

A 2017-es témaév – „Luther 2017” – új perspektívákkal ismerteti meg a német kultúra, művészet, építészet és zene kedvelőit.

Legyél az első hozzászóló "Német idegenforgalmi csúcs: túl a 80 millió vendégéjszakán" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*