1-et fizet 90-et kap, ha Pestről Philadelphiába repül!

Május 4-től a világ legnagyobb légitársasága, a Budapestre a nyári menetrendi időszakra visszatérő American Airlines járata bővíti a kínálatot az USA felé.

Az American Airlines stílszerűen, az amerikai nagykövetség budapesti kereskedelmi kirendeltségén jelentette be, hogy május 4-től ismét repülnek gépei Amerikába – ezúttal a keleti parton, New Yorktól mindössze 150 kilométerre (95 mérföld) található Philadelphiába. Ami persze nemcsak azoknak lehet így alternatíva, akik Philadelphiába utaznak, vagy a magyarok körében legnépszerűbb amerikai metropoliszba igyekeznek, hanem azoknak is, akik az USA más ismert és kevésbé ismert nagyvárosába akarnak tovább repülni.

Amire már az érkezés napján minden esélyük megvan, mert a philadelphiai légikikötő amerikai léptékkel kifejezetten apró és ezért utas barát. Egy kisebb légikikötő ugyan mindenütt megkönnyíti az átszállást, de az USA-ban ez még azért is előny, mert miután megérkeztünk és egy belföldi légi járattal tovább indulnánk, át kell jutnunk az útlevél kezelésen és vámvizsgálaton, vagyis be kell lépnünk az USA területére, és utána mehetünk a belföldi csatlakozó járathoz. A nagyobb reptereken ezt akár órákban is mérhetjük, miközben Philadelphiában lényegesen rövidebb átjutással számolhatunk.

A címben írt 1-et fizet 90-et kap is igaz, mivel a philadelphiai légikikötő az American Airlines egyik gyűjtő-elosztó központja (HUB), vagyis olyan reptér, ahonnan a világ legkülönbözőbb tájáról érkező AA utasok a légitársaság gépeivel repülhetnek tovább. A budapesti járat esetében pedig közel 90 desztináció válik elérhetővé még az érkezés napján.

A szezonális napi járat menetrendje ugyanis a következő: a budapesti járat délelőtt 11.35-kor indul és ugyanaz nap délután 16.00 órakor érkezik meg. Visszafelé 18.25-kor indul a járat, ami másnap reggel 9.35-re ér Budapestre. A légi-összeköttetést egy ismerős típus, az egykori Malév flottájában rövid ideig üzemelő 767-300ER típusú gép biztosítja, 209 üléssel, amiből a 28 hely a business utasoké.

Az US Airways-szel történt összeolvadása után a méretet tekintve világelsővé vált American Airlines méreteire jellemző, hogy naponta 6700 (!) járatot üzemeltet a világ 50 országának 350 célállomására, ahová tavaly 209 millió utast repített el. Az AA a oneworld® globális légiszövetség tagja – amelyhez egykoron a Malév is tartozott. A Budapest és Philadelphia közötti járat a nyári menetrend végéig, október 27-ig üzemel.

é.m.z.

Legyél az első hozzászóló "1-et fizet 90-et kap, ha Pestről Philadelphiába repül!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*