2012-ben rekordszámú RCI-hajó Európában

A 12 hajó összesen 34 ország 101 kikötőjében fordul meg, a hajóutak hossza a 3 éjszakástól a 16 éjszakásig terjed, és Amszterdam is bekerül az indulási kikötők sorába. A Serenade of the Seas első alkalommal csatlakozik az európai flottához, és Barcelona lesz a kiindulópontja. A Brilliance of the Seas egy új észak-európai útvonalon közlekedik majd, Amszterdamból és Koppenhágából startolva. A Mariner of the Seas Rómából induló, új szentföldi programot, illetve 7 éjszakás nyugat-mediterrán körutakat kínál, míg a Vision of the Seas részben ugyancsak a Szentföldön, részben észak-európai útvonalakon fog kalandozni.

Az európai flotta egyik “vezérhajója”, a Liberty of the Seas egyebek közt új, 5 éjszakás nyugat-mediterrán útvonalon közlekedik majd. Az Independence of the Seas, Adventure of the Seas, Navigator of the Seas és Grandeur of the Seas földközi-tengeri vakációk széles választékát kínálja, a Voyager of the Seas és a Splendour of the Seas pedig a görög szigetvilág és Törökország felfedezésére invitál. S végül hátravan még a Jewel of the Seas, amely Skandináviát és Oroszországot veszi célba. Az Adventure of the Seas, Jewel of the Seas, Liberty of the Seas és Voyager of the Seas 2012-es útjai már foglalhatók.


“A Royal Caribbean minden évben rátesz egy lapáttal előző évi európai kínálatára, hogy felülmúlja az utazóközönség elvárásait” – nyilatkozta Betsy O’Rourke, az RCI marketing részlegének rangidős alelnöke. “2012-ben a társaság 3 új kikötővel bővíti kikötőállomásai sorát, még több lehetőséget kínálva ezzel a vakációzóknak hajóútjuk testre szabására a 3-tól 6 éjszakásig terjedő útvonalakon.”


A 12 európai indulási kikötőn kívül a Royal Caribbean 8 alternatív vagy más néven: másodlagos indulási kikötőt is kínál, s ezzel 20-ra emelkedik azon városok száma, ahol mód nyílik a hajóúthoz való csatlakozásra, illetve a hajó elhagyására. Másodlagos indulási kikötők a következő városok: Toulon, Marseille és Le Havre Franciaországban; Genova, Messina (Szicília) és Bari Olaszországban; Valencia Spanyolországban; s végül Kusadasi (Epheszosz) Törökországban. Vadonatúj kikötőpont lesz továbbá Arhus Dániában; Klaksvik a Faroe-szigeteken; és Leknes (Lofoten) Norvégiában.


A Serenade of the Seas első ízben települ át Európába, és 12 napos barcelonai körutat kínál majd a tavasz, nyár és ősz folyamán, váltakozva kétfajta útvonalon haladva: az egyik útvonalon Velencében tölt egy éjszakát a hajó, a másik útvonalon görög és török kikötőállomásokat érint. A Brilliance of the Seas július közepéig 12 éjszakás körutakat tesz majd a norvég fjordok és az északi sarkkör érintésével, amszterdami és koppenhágai indulással, július végétől szeptember elejéig pedig Skandináviát és Oroszországot fedezi fel 7 éjszakás koppenhágai körutak keretében.
A Mariner of the Seas visszatér Európába egy második évadra, és májusban, szeptemberben és októberben új, 12 éjszakás szentföldi programot kínál római indulással, 2 napos jeruzsálemi és alexandriai (Egyiptom) tartózkodással. Új, 7 éjszakás római körútját júniustól kora szeptemberig hajózza.


A Liberty of the Seas tavasszal új, 5 éjszakás körutakra indul Barcelonából, és Cannes-t/Monte Carlót (Franciaország), Rómát (Olaszország) és Palma de Mallorcát (Spanyolország) érinti, júniustól szeptemberig pedig 7 éjszakás útvonalakon fog kalandozni.
A Liberty of the Seas testvérhajója, az Independence of the Seas immáron harmadik szezonját tölti majd Európában, és a bázisa mindvégig Southampton lesz. Lényegében váltakozva két, 14 éjszakás útvonala lesz: a “Mediterrán kincsek”, illetve az “Olaszország partja mentén” elnevezésű hajóutak. Októberben és novemberben azonban a Kanári-szigeteket célozza meg 10-11 éjszakás útvonalaival. Egy 3 éjszakás hajóútja is lesz májusban, éjszakai tartózkodással Párizsban (Le Havre), továbbá egy 4 éjszakás útvonala 2 napos corki (Írország) tartózkodással.


Az Európába telepített hajók közül csak a Liberty of the Seas és az Independence of the Seas fedélzetén találhatók meg azok a szolgáltatások, amelyek forradalmasították a személyhajózást, köztük a FlowRider szörfszimulátor, a H2O Zone vízi park, az ökölvívóring, az óceán fölé kinyúló masszázsmedence és a maximum 14 vendég elhelyezésére alkalmas, négyhálószobás, négyfürdőszobás Elnöki Családi Lakosztály. 8 éttermükkel és több mint 15 bárjukkal és társalgójukkal mindkét óceánjáró kuriózumnak tekinthető nyaralóprogramot kínál majd, melyhez hasonlót egyetlen más hajó sem nyújt Európában.


A Vision of the Seas két új, 6 éjszakás hajóútja Oslóból fog startolni, és a norvég fjordok felfedezésére invitál. Április 29-től szeptember 7-ig Észak-Európa vizein cirkál majd az óceánjáró, 14 különböző útvonalon haladva, melyek terjedelme a 4 éjszakástól a 12 éjszakásig terjed, a célállomások pedig Skandinávia, Oroszország, a norvég fjordvidék és a brit szigetek kikötői lesznek. Augusztus 9-én egy 12 éjszakás, Koppenhágából induló körúton az északi sarkkört célozza majd meg a hajó.


Az Adventure of the Seas májustól szeptemberig 7 éjszakás nyugat-mediterrán körutakat tesz a spanyolországi Malaga városából, a szezon végén pedig öt 7 éjszakás program keretében a Kanári-szigetekre kalandozik el, ugyancsak Malagából indulva. Ugyanakkor testvérhajója, a Navigator of the Seas április 14-én Barcelonából startolva egy 8 éjszakás spanyolországi útvonallal kezdi európai szezonját, majd november 18-ig 7 éjszakás földközi-tengeri hajóutakat kínál az utazóközönségnek.


Június 2. és október 20. között Palma de Mallorcából induló, 7 éjszakás nyugat-mediterrán körutak szerepelnek a Grandeur of the Seas európai programjában, míg a Voyager of the Seas európai szezonja nagy részében Velencéből fog startolni, és 7, majd 10-11 éjszakás körutakra indul, 2 napot és egy éjszakát töltve Isztambulban.
Az ugyancsak Velencébe telepített Splendour of the Seas újra “A görög szigetek és Törökország”, illetve “Görög szigetek” elnevezésű, 7 éjszakás programjára invitálja majd az utazóközönséget április végétől egészen november elejéig, a Jewel of the Seas pedig az angliai Harwichból indulva ismét Skandináviába és Oroszországba tesz majd 12 éjszakás hajóutakat május 15-től augusztus 19-ig. Ez utóbbi hajónak lesz azonban egy vadonatúj programja is, amely június 20-i harwichi starttal a fjordokat és Izlandot veszi célba.


Annak érdekében, hogy még színesebbé és tartalmasabbá tegye európai kínálatát, a Royal Caribbean hat cruisetourt is indít, s így az érdeklődők a hajótársaság 6 hajóján igénybe vehető csomag keretében vezetett szárazföldi programmal egészíthetik ki hajóútjukat. A Serenade of the Seas csomagjában egy 4 éjszakás Madrid és Barcelona, a Mariner of the Seas és a Navigator of the Seas csomagjában 5 éjszakás Velence, Firenze és Róma, a Voyager of the Seas csomagjában egy 3 éjszakás Comói-tó és Velence, a Jewel of the Seas csomagjában egy 4 éjszakás Párizs és London, a Vision of the Seas csomagjában pedig egy 4 éjszakás Isztambul és Kappadókia program szerepel.

Legyél az első hozzászóló "2012-ben rekordszámú RCI-hajó Európában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*