Kipróbáltuk a világ legnagyobb hajóját

A Royal Caribbean International (RCI) hajóstársaság meghívására élőben teszteltük a világ legújabb és legnagyobb hajója, a Harmony of the Seas újdonságait.

harmony5

A fotók a Canon 7D Mark II fényképezőgéppel készültek.

Egymilliárd euróért – több, mint 300 milliárd forintért épült, 18 emelet magas, ebből 16 emelet utasszint –, 70 méter magas, 362 méter hosszú és teljes kapacitással 6400 utas befogadására képes. Ez a világ legnagyobb óceánjárója, amely a szintén az RCI-hez tartozó Oasis of the Seas-tól vette át a világelsőséget.

harmony6

Személyes tapasztalatunk szerint az óriáshajó jól ötvözi az Oasis of the Seas (és ikertestvére, az Allure of the Seas) szolgáltatásait, a hajóstársaság által tavaly vízre bocsátott, első „okoshajónak” tartott Quantum of the Seas különlegességeivel. Megtoldva azzal, hogy ezen a hajón, a világon elsőként élvezhetjük a tíz emelet magas száraz csúszda, a The Ultimate Abyss extrém élményét. Piranhafogakat idéző bejáratából egyszerre két, zárt csőben, egy-egy varázsszőnyegen – csúszásra alkalmas hosszú, lapos műanyag párnán – zúghatnak alá a bátrabbak.

harmony9

A Quantumról köszön vissza a Bionic bárban sürgölődő két szűkszavú bárpultos robot kar, akik a szobakártyával megrendelt italokat készíti a vendégeknek.

harmony13

És az okoshajó világát idézi az is, hogy a hatalmas belső sétány, a Promenad mellett a szobák is letisztult dizájnt követnek.

harmony10

Az Oasisból viszont minden megtalálható itt, ami arra érdemes: kezdjük a három színházzal. A pazar előadásokkal csalogató jégszínházzal, a hajó farában található vízi színházzal és a nagy színházzal, ahol a többféle produkció közül kétségtelenül a Broadway minőségű Greace számít a legnagyobb szenzációnak. A Harmony is büszkélkedhet mini golf pályával, több emelet magasan a száguldás élményét adó drótkötél pályával és persze lehet kosárlabdázni is.

harmony4

A központi medence részen találhatunk csúszdát és gyermek vízi birodalmat, miközben a gyerekeket, akik a Madagaszkár film megelevenedett figuráival is összefuthatnak a fedélzeten, korosztályos miniklubbok is várják.

harmony14

A 20-féle evés-ivás opció között a speciális éttermek sorában a Jamie’s Italian és a Starbucks is megjelent, miközben a hatalmas választékot adó büféétterem mellett a három emeletes elegáns étterem is várja étlapjával az igényes vendégeket, akik vacsora után, a színházi előadás előtt, vagy a Casinoban eltöltött órák után a valódi zöld növényekkel gazdagított Central Parkban sétálva élvezhetik ki a tengeri levegőt.

harmony8

A Harmony of the Seas különlegessége, hogy őszig a Földközi-tengeren viszi utasait. Barcelonából indulva, a Mallorca, Marseille, La Spezia, Róma, Nápoly – tengeri nap – Barcelona útvonalon halad. Késő ősztől pedig a az óceánon áthajózva már a klasszikus Karibi utakat járja be, hogy legkorábban 3-4 év múlva – a felújítás miatt a szárazdokkot is felkeresve – térjen vissza ismét Európába egy nyárra.

harmony2

Vagyis kár lenne kihagyni a különleges lehetőséget, de természetesen a Harmony of the Seas Karibi útjaira is foglalhatók helyek a Hajósutazó Utazási Irodánál is.

canonUtazásunk alkalmával a Canon 7D Mark II fényképezőgépe kísért el minket. Ugyan egy luxushajón nehéz kihasználni a 10 kép/másodperc fotózási sebességet, de a Full HD videó videofelvételek minősége lenyűgöző volt. A 65 pontos autofókusz megbízhatóan és gyorsan dolgozott, a 11-24 mm-es objektív pedig kiemelte az egyébként hatalmas hajó belső terét bemutathatóvá téve még a szűkebb helyeket is.

 

Legyél az első hozzászóló "Kipróbáltuk a világ legnagyobb hajóját" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*