2013 a szállodások éve lesz

 A felmérés szerint az afrikai utazók tervezik a legtöbbet költeni idén, összesen 76%-uk tervezi növelni az utazási keretet, őket szorosan követi a közel-kelet 75%-kal, utánuk Dél-Amerika 58%-kal, majd Ázsia 49%-kal, míg Ausztrálázsiában (ide tartozik: Ausztrália, Óceánia, Új-Zéland, Pápua Új-Guinea, és pár csendes-óceáni sziget) Észak-Amerikában és Európában ez a szám 44%.

Ha szállást keresünk, a felmérés szerint az utazásértékelő oldalakat tartják a leghasznosabb forrásnak (38%), míg az online utazási irodák honlapjai (19%) és tour operátorok oldalai (16%) is egészen jól szerepeltek a listán. Az utazók kevesebb, mint 10%-a alapozza útját barátok, családtagok, a közösségi média, vagy az utazási magazinok és katalógusok értékelésére. azonban összesítve az emberek 93%-at befolyásolja a többi ember véleménye, mikor egy adott hotel mellett dönt.

A többség egyelőre még a foglalásokat leginkább a web-központú utazási irodák oldalain teszi meg (27%), de jó hír a szállodaüzemeltetőknek, hogy a második helyen 23%-al már a szállásadók saját honlapjai szerepelnek. Összesítve az Ausztrálázsiai szállodák foglalásaiknak már 60%-át (!) közvetlen foglalási csatornákon szerezte (48%-ot a saját weboldalán keresztül,míg a maradék 12%-ot telefonos foglalással).

Legyél az első hozzászóló "2013 a szállodások éve lesz" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*