2013 TOP10 legjobb amerikai szállodái

 Összesen 1,639 luxusszálloda közül választották ki 2013 legjobb amerikai hoteleit, melyek közül 164 ért el olyan magas pontszámot, hogy felkerülhessenek a listára. A legjobb tíz szálloda a következő:

10. Triple Creek Ranch
Darby, Montana


Triple Creek Ranch – fotó: design.3doma.ua

Egy tipikus „cowboy” életérzést nyújtó luxusszálloda, ahol a vendégnek lehetőség nyílik folyami horgászásra, lovaglásra, szarvasmarhahajtásra, hegyi túrázásra, vadlesre indulni, télen kutyaszánnal közlekedni, és természetesen pihenni és nagyon finomakat enni.

9. Waldorf Astoria Chicago
Chicago


Waldorf Astoria Chicago – fotó: waldorfastoria3.hilton.com

A patinás szállodaláncot vélhetőleg senkinek sem kell bemutatni. A Waldorf Astoria Chicago 9. helyét azonban a vendégek iránti mély elkötelezettsége, és új programja, a True Waldorf Service miatt kapta, mely egy autentikus és teljesen személyre szabott szolgáltatás az érkezés pillanatától, a távozásig.

8. The Inn of the Five Graces
Santa Fe, Új-Mexikó


The Inn of the Five Graces – fotó: fivestaralliance.com

A Santa Fe történelmi központjában található a dús, borostyánok borította The Inn of Five Graces. Érdekessége a szállodának, hogy a távol-keleti antikvitásokkal díszített szobák és házak némelyikének eredete egészen az 1600-as évekig nyúlik vissza.

7. Four Seasons Resort Hualalai at Historic Ka’upulehu
Big Island, Hawaii


Four Seasons Resort Hualalai at Historic Ka’upulehu – fotó: fashion-isha.com

A hawaii hotel különlegessége a különféle medencéknek (melyeknek egyikét egy láva sziklából vájták ki) és spaknak köszönhető, na meg természetesen a nem mindennapi kilátásnak a Csendes-óceánra.

6. Four Seasons Hotel Seattle
Seattle

Four Seasons Hotel Seattle – fotók: sunset.com, historylink.org

Habár az időjárás gyakran nem túl barátságos, a Four Seasons Hotel Seattle személyzete igyekszik egyensúlyozni ezt. A város szívében található luxusszállodában még külön babysitter is van, ha esetleg a szülők este egy romantikus sétára indulnának.

5. Calistoga Ranch, An Auberge Resort
Calistoga, California


Calistoga Ranch, An Auberge Resort – fotó: travel.usnews.com

A Calistoga Ranch egy igazi szőlőskert. Az itt megszálló vendégek a hotel saját borait ízlelgethetik a 48, saját festményekkel ellátott luxusházikók egyikében, miközben kandallójuk előtt üldögélve, összesen annyi gondjuk adódhat, hogy eldöntsék: a külső, vagy a belső nappaliban akarnak pihenni.

4. The Setai Fifth Avenue
New York City


The Setai Fifth Avenue – fotó: luxist.com

A belvárosi helyszín már önmagában is nagy presztízst biztosít a The Setai Fifth Avenue-nak, azonban ha hozzátesszük, hogy a szálloda külön helikopter túrákat indít a Nagy Almában, és saját Michelin csillagos étteremmel bír, már egy egészen különleges hotel képe körvonalazódik bennünk.

3. The Inn at Palmetto Bluff, An Auberge Resort
Bluffton, S.C.


The Inn at Palmetto Bluff, An Auberge Resort – fotó: andrewharper.com

A tölgyfák árnyékában megbúvó The Inn at Palmetto Bluff különlegességét és dobogós helyezését természeti adottságának és déli vendégszeretetének köszönheti. A May folyó szomszédságában elterülő szálloda páratlan nyugalmat és kikapcsolódást kínál mindenkinek.

2. Four Seasons Resort Lana’i, The Lodge at Koele
Lanai, Hawaii


Four Seasons Resort Lana’i, The Lodge at Koele – fotó: pbitennis.com

A dobogó második fokára felkapaszkodó Four Seasons Resort Lana’i festői szépségű helyen terül el. A már-már paradicsomi kertekben illatozó orchideák mellett úszhatunk a gyönyörű kilátású medencékben, de golfozhatunk is. Ha ez nem elégíteni ki vágyainkat, akkor a szálloda külön busszal visznek el minket a leghíresebb hawaii szörf központokba, vagy a legvarázslatosabb búvárhelyekre, hogy megcsodálhassuk a Csendes-óceán páratlan élővilágát.

1. Amangani
Jackson, Wyoming


Amangani – fotó: forbes.com


Amangani – fotó: heathereson.com

2013 legjobb egyesült államokbeli szálloda díjat pedig a Wyoming államban lévő Amangani hotel kapta. Túl sok méltatásra nem szorul, a Teton-hegység hó borította vonulataira nyíló kilátás, és az elhelyezkedés önmagáért beszél. Aki a hegyekbe készül egy kis pihenésre, illetve kikapcsolódásra, legyen az akár télen vagy nyáron, az talán ennél jobb helyet nem is találhat.


Amangani – fotó: luxuryhotelexperts.com

Kapcsolódó cikkek:

A világ 6 legszebb csatornája

A világ 10 legszebb kilátással rendelkező szállodája

A világ 10 legszebb vasútvonala

A világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége

TOP 10 síterep Európában

Top10 síterep, amin még biztosan sosem síelt

Legyél az első hozzászóló "2013 TOP10 legjobb amerikai szállodái" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*