A feje tetejére állított ház

.

 fotó: www.karwendel-urlaub.de

A 180 fokban megfordított háznak az óta is csodájára járnak a világ minden pontjáról, sőt még a sajtó képviselői is gyakran tiszteletüket teszik a furcsán berendezett házban. Ugyanis nem csak kívülről van fejjel lefelé minden, hanem belül is: a házba belépve a mennyezeten járhatunk, a fejünk felett pedig megtalálható minden, ami egy normális lakásban elkelhet. Legyen szó akár egy asztalról, székről, egy laptopról vagy akár egy mosógépről, a ház, leszámítva, hogy a feje tetejére állították, ugyanúgy üzemel, mint normális társai.

Külön érdekességek közé tartozik az első emeleten parkoló (ugyebár fejre állítva a garázs az elsőre került) régi, bogárhátú VW, melyet még be is indítanak a vendégek kedvéért, vagy a ház egyik legbizarrabb része, a mosdó. Gondoljanak csak bele, milyen ott fürdeni vagy zuhanyozni, illetve egyáltalán lehet-e, vagy akkor a mellékhelységről inkább már ne is beszéljünk…
A feje tetejére állított ház egész évben látogatható.

További információk: http://www.hausstehtkopf.at/

A német „nagytestvér”


fotó: www.dasverruecktehaus-bispingen.de

Az eredeti, 2010-ben épült, szintén egy kissé „elhibázott” házat, Németország északi részében, egy Bispingen nevű városkában építették. Az alapkoncepció itt is azonos volt, annyi különbséggel, hogy ezt a házat tiroli rokonával ellentétben még eredeti pozíciójában építették meg, majd később, két daru segítségével fordították meg. 


fotó: www.dasverruecktehaus-bispingen.de

A turmixgéptől kezdve az ülőgarnitúrákon át minden maradt a földön, vagyis immáron már a plafonon.


Érdekes kávé-ivási technika – fotó: www.dasverruecktehaus-bispingen.de

További információk: http://www.dasverruecktehaus-bispingen.de

Legyél az első hozzászóló "A feje tetejére állított ház" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*