32 ezer kerékpáros egyetlen hosszú úton – ez volt a Dubai Ride

Az Egyesült Arab Emirátusok legforgalmasabb útja óriási kerékpárpályává alakult a második Dubai Ride alkalmából.

A 14 kilométer hosszú Sheikh Zayed úton összesen 32 750 kerékpáros ült kerékpárra, hogy részt vegyen az ingyenes közösségi eseményen, amelyet az idei Dubai Fitness Challenge (DFC) részeként szerveznek. A tavaly elindított Dubai Ride a Dubai Fitness Challenge sportesemény sorozat egyik kedvencévé vált, mert csatlakozásra buzdítja a mozgás szerelmeseit.

A kezdőktől a tapasztalt kerékpárosokig minden 10 évesnél idősebb résztvevő a 14 kilométeres útvonalon teljesíthette a távot a Sheikh Zayed Road és a Lower Financial Center Road 5 különböző rajtkapujától, végig a város legjelentősebb nevezetességei mellett, mint a Jövő Múzeuma, a Dubai Canal, vagy az Emirates Towers.

A második, 4 kilométeres útvonalat a kisgyermekes családok számára alakították kis, melyen a gyerekek ötéves kortól a saját kerékpárjukon, az ennél fiatalabbak pedig a szülőkkel tekerhettek körbe a Sheikh Mohammed bin Rashid sugárúton, kilátással a Burj Khalifa épületére, amely kifejezetten erre az alkalomra különleges világítást kapott, köszönhetően az Emaar cégcsoportnak.

Őfelsége Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, a dubaji koronaherceg és Dubaj végrehajtó tanácsának elnöke az alkalomról azt mondta:

„A Dubai Ride demonstrálja a dubajiak elkötelezettségét az egészség és a jólét iránt. Büszke pillanat volt az esemény tanújának lenni, hiszen a résztvevő kerékpárosok megmutatták a világnak, hogy Dubaj nem véletlenül az egyik legnagyszerűbb város, ahol jó élni, dolgozni vagy csak idelátogatni. Folytatjuk a 2020-ban indult Dubai Ride által létrehozott örökséget, egyre több résztvevővel. Még egy pár nap, hogy elkezdődjön az idei Dubai Fitness Challenge.”

A november 27-ig tartó DFC akciódús naptára minden eddiginél változatosabb és intenzívebb fitnesztevékenységeket és eseményeket tartalmaz, inkább a szabadban töltött sportolási lehetőségekre helyezve a hangsúlyt. Korosztálytól és képességtől függetlenül mindenki igénybe veheti a három ingyenes fitneszfalut a Kite Beachen, az Expo 2020 Dubai-on és a Mushrif Parkban; 14 fitneszközpont városszerte, és több mint 5000 ingyenes élő és virtuális fitneszóra várja az érdeklődőket.

A jellegzetes Dubai Run november 26-án visszatér a Sheikh Zayed Roadra, ahol a családok, a műkedvelő és profi futók egyaránt részt vesznek az eseményen. Még van lehetőség regisztrálni és részt venni a www.dubairun.com oldalon.