Dubaj a világ legnagyobb óriáskerekét tervezi

 A Bluewaters Island projektet a híres partszakasz, a Jumeirah Beach mellett, egy mesterséges szigeten építik meg, mely a tervek szerint éves szinten 3 millió látogatót vonzz majd. Az építés első szakaszában a kiskereskedelmi-, lakó-, vendéglátó- és szórakoztatóközpontokat építik meg, ez várhatóan két évbe fog telni.

.


Az Bluewaters Island tervezett látképe belülről

A Dubai Eye-t június előtt kezdik el építeni, és a tervek szerint meghaladja a mostani legnagyobb, 165 méteres, 2008-ban épült Singapore Flyer óriáskereket. A hatalmas kereken utazva az ígéretek szerint csodás panoráma tárul majd a vendégek elé: a dubaji partszakasz mellett láthatják a híres szállodát, a Burj Al Arabot, a pálma alakú szigetcsoportot, a Palm Jumeirah-t, valamit a világ legnagyobb épületét a közel 829 méter magas Burj Khalifát.

.


Az élménypark tervezett kinézete, madártávlatból

Dubaj nemrégiben jóváhagyta öt összefüggő élménypark megépítését Jebel Aliban, emellett engedélyezte Emaarnak és a Dubai Holding vállaltnak a teveit, hogy felépítsen egy Universal Studios élményparkot és a világ legnagyobb bevásárlóközpontját.


A tervezett Dubai Eye közelről

„Annak érdekében, hogy turisztika értékeinket növeljük, nem a méreteket, hanem a képességünket kell növelni arra, hogy folyamatosan valami újat hozzunk el az embereknek, így ők eljöjjenek harmadszorra és negyedszerre is.” – mondta Ian Albert, a Colliers Internationalnak, a Bluewaters Island projektért felelős vállalat a regionális igazgatója.

Azonban nyilvánvalóan az sem elhanyagolható tény mind az úriember, mind a turizmus számára, ha közben a világ legnagyobbjait építik…

Legyél az első hozzászóló "Dubaj a világ legnagyobb óriáskerekét tervezi" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*