5 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul

Az angol nyelv ismerete egyre inkább nélkülözhetetlen; az internet vagy a mobil használatakor, az éttermekben és utazáskor, és hamarosan az egyetemi felvételihez is elengedhetetlen lesz egy sikeres nyelvvizsga. De milyen helyszínt válasszunk a nyelvtanuláshoz? Miért éppen Máltát?

1. Rövid repülési idő.

Budapestről mindössze 2 óra alatt, egész évben heti 4-5 közvetlen járattal könnyen elérhetők a Máltai Szigetek. A “fapadosok” kedvelt úticélja.

2. Kis távolságok, rövid várakozás.

Köszönhetően Málta kis méretének minden közel van, így rövidek a transzfer távolságok a repülőtér és a szállások, illetve a szállások és látnivalók, nyelviskolák, valamint programok között.

3. Mediterrán vendégszeretet

És persze olaszos gasztronómia, hogy a szív és gyomor is jól érezhesse magát.

4. Napi 24 óra angolul.

Miután a szigeten a hivatalos nyelv a máltai és az angol, angolul szinte mindenhol jól beszélnek. Az angol oktatásra szakosodott iskolák száma is igen nagy. A nyelvet az iskolapadon kívül pedig az élet minden területén lehet és kell is használni.

5. Kellemes klíma.

Évi 300 napsütéses nap, egészen novemberig fürödhető hőmérsékletű tengervíz, már 10 kék zászlós strand, hosszú, világos nappalok biztosítják, hogy a tanórák után is sok szabadtéri élménnyel gazdagodva gyakoroljuk az angol nyelvet.

Málta egyike a kevés valóban kétnyelvű országoknak. A szigetek az angol örökséget egy sorsfordulatnak és 160 évnyi történelemnek köszönhetik. Málta alkalmazkodott az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában elfogadott magas szintű elvárásokhoz, s ezáltal a sziget az angoltanulás egyik legelőnyösebb és legelterjedtebb helyszíne. A szigeteken közel 30 nyelviskola várja az angolul tanulni vágyókat. Kis gyerekeknek, tinédzsereknek, felnőtteknek és szenior (50+) korosztálynak is kínálnak általános és szakma specifikus angol nyelvtanfolyamokat.

Sőt, ha a családi nyaralást szeretnéd nyelvtanulással ötvözni, de még kicsik a gyerekek, ez sem akadály. Vannak olyan iskolák, ahol a családi-tanfolyamon már 4 éves kortól biztosítanak angol nyelvű gyermek felügyeletet és nyelvi foglalkozást a kicsiknek, miközben a nagyobb gyerekek és a szülők a számukra megfelelő tanfolyamra járnak. A kitűnő klíma pedig a tanulást nyaralássá változtatja.

Málta mindig is sokféle kultúrának adott és ad otthont, a diákok így várhatóan a világ minden tájáról találkozhatnak emberekkel az órákon. A tanárok többsége lelkesen integrálja Málta kultúráját az óráiba, és a legtöbb iskola a képzés mellett külön időt szán arra, hogy bemutassa Málta történelmét, jellegzetességet, tájait és lakosait.

Egyszerre kétféle nyaralásban lesz részed: nyelvtanulás és mediterrán élmény. Itt megtapasztalhatod a szívélyes, déli vendégszeretet, ami tökéletesen keveredik az angolszász hagyományokkal és együtt teremtik meg a szigetek egyedülálló báját.

Élvezd a páratlan időjárást, a lenyűgöző tájat és a sokféle programot! Hogy a számodra megfelelő tanfolyamot ki tudd választani és a nyaralás is kellemes legyen keresd a nyelvi utazásra specializálódott utazási irodák ajánlatait!