Megnyílt Málta első ötcsillagos superior szállodája

Az első ötcsillag superior, a Hyatt Regency Malta a Baystreet komplexum részeként nyitott meg St Julian’s-ben. A szálloda, mely egy 45 millió eurós beruházás eredményeként jött létre, október 10-én nyithatta meg kapuit.

A szálloda 150 szobával és mintegy 100 fős személyzettel kezdi meg működését. A Hyatt International csoportnak többszáz híres és népszerű szállodája üzemel a világban, melyek közül ez az egyik legújabb invesztíció.

A beruházók sikeresen kihasználták a pandémia időszakát termékfejlesztésre és így magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatnak, amely illeszkedik a kormány azon törekvésébe, hogy a sziget kínálata a fenntartható turizmust szolgálja. A 45 millió eurós beruházás megerősíti az idegenforgalmi iparba és a máltai gazdaságba vetett hitet, mindamellett, hogy több mint 100 új munkahelyet teremtett a helyi vállalkozók és dolgozóik által végzett egyéb munkák mellett.

A Baystreet komplexum része egy másik szálloda a Be.Hotel is, mely egységet ez idő alatt négycsillagosról négycsillag superior-ra fejlesztettek, ami jól tükrözi, hogy a Covid-19 világjárvány idején az általános színvonal javítására irányúló kezdeményezés nagy mértékben eredményezett ilyen irányú beruházásokat. A Baystreet Complex hivatalos adatai szerint a július 1-i újra nyitás óta átlagosan 68%-os töltöttséggel üzemelnek, köszönhetően annak, hogy enyhítették a turizmussal kapcsolatos korlátozásokat.