83 millió turista évente – Franciaország még mindig az élen!

Továbbra is Franciaország a külföldi turisták első számú célpontja. 2025-re már évi 100 milliós látogatószámot remél a francia kormány.

Franciaországot tavaly közel 83 millió külföldi turista kereste fel, s bár ez kis csökkenés az előző évi 85 millióhoz képest, ezzel az eredménnyel az ország továbbra is az első számú turisztikai célpont a világrangsorban. “Zárójeles év marad 2016 a merényletek, a viharok és a szociális megmozdulások miatt” – hangsúlyozta Jean-Marc Ayrault külügyminiszter a délnyugat-franciaországi Biarritzban egy konferencián.

“Franciaország mint célpont visszaesett, de a külföldi látogatói számokról készült első becslések azt mutatják, hogy még mindig a világ első számú turisztikai célpontja, az Egyesült Államok és Spanyolország előtt” – tette hozzá a miniszter.

A tárcavezető üdvözölte, hogy a kormány és a szakma képviselőinek erőfeszítései a francia turizmus hírének javítására sikeresnek bizonyultak a 10 millió eurós promóciós kampánnyal. “A japánok visszatérése volt a valódi tét” – hívta fel a figyelmet. Az elmúlt két évben a 238 áldozatot követelő franciaországi iszlamista merényletek miatt a japán turisták jelentős része mondta le Franciaországba tervezett útját. A múlt év utolsó hónapjaiban viszont már ismét tömegesen érkeztek a turisták a szigetországból, és 2017 első negyedére hatvan százalékkal növekedett a repülőjegy-foglalások száma Japánból – jelezte a külügyminiszter.

Jean-Marc Ayrault szerint Franciaország számára most a legnagyobb kihívás az, hogy megmaradjon első számú turisztikai célpontnak, és 2025-re elérje az évi 100 milliós látogatószámot.

Legyél az első hozzászóló "83 millió turista évente – Franciaország még mindig az élen!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*