Green Holidays: az Uniqa elkezdi a kártalanítást

Az Uniqa elkezdi a kártalanítástInfografika az 500 millió forintos keretösszeg felhasználásának alakulásról Forrás: UNIQA

Már július végén megkezdi az Uniqa a Green Holidays megalapozottan igényt érvényesítő károsultjai részére az elmaradt vagy meghiúsult utazások után járó kifizetéseket úgynevezett szolgáltatási előleg formájában.

Az Uniqa közleménye emlékeztet: a Green Holidays Kft. a nemzetközi utazásszervezői tevékenységére az Uniqa-val kötött kezesi biztosítási szerződést, ez alapján 500 millió forint erejéig vállalt vagyoni biztosíték nyújtást a biztosító. Az Uniqa számára – idézte a céget a távirati iroda – egyértelművé vált a kárbejelentések alapján, hogy ezek a vállalt 500 millió forintos keretet kimerítik. A legfontosabbnak nevezte a biztosító, hogy megállapítsa az összeg jogszerű elosztását, és a szolgáltatásuk a lehető leghamarabbi eljuttatását a károsultakhoz, így már július végén elkezdik a kártalanítást.

Hangsúlyozták: prioritásként minden Magyarországra hazautazni szándékozó Törökországban szükséghelyzetbe került utas részére biztosították a hazajutás lehetőségét.

734 utast hoztak haza, 20 különböző törökországi szállodából, 3 nap alatt, 4 chartergéppel, melyeket külön erre az útra szerveztek.

Ide is kínált utakat a Green Travel

Ide is kínált utakat a Green Travel

A hatályos jogszabályok alapján a biztosító szolgáltatása kizárólag azokra az utasokra vonatkozik, akik a Green Holidays Kft.-vel, mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a Green Holidays Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül. A biztosító kizárólag a Green Holidays Kft.-vel, mint utazásszervezővel kötött utazási szerződések esetén tud és köteles helytállni – közölték.

Mint írták, eszerint ebbe a körbe a ténylegesen a Green Holidays Kft. által utazásszervezőként összeállított, utazási csomagban értékesített utak tartoznak, ezek azok, melyek az Uniqa által vállalt kezesi biztosítási fedezet hatálya alá esnek. Az ebbe a csoportba tartozó utasok legfeljebb a megkötött utazási szerződésben szereplő összeg erejéig jogosultak az elmaradt vagy meghiúsult utazásaikkal kapcsolatban a biztosító szolgáltatását igényelni.

Honlapjukon az adatokat folyamatosan frissítik. Az ügyfelek nyomon követhetik az 500 millió forintos keretösszeg alakulását ITT.

Céljuk, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, pontosan mennyit és mire fordítottak. Javasolják, hogy azok a károsult utasok, akik nem a Green Holidays Kft.-vel szerződtek, és az utazási szerződésükön sem ez a kft. szerepel, mint utazásszervező, ők az utazási szerződésen/utazásközvetítői szerződésen utazásszervezőként/utazásközvetítőként feltüntetett partnertől kérjenek tájékoztatást a befizetett előlegek és részvételi díjak visszafizetéséről.

Legyél az első hozzászóló "Green Holidays: az Uniqa elkezdi a kártalanítást" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*