Az érdekes tárlat a XIX. század végi és XX. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi skanzen jellegét öltve, elsősorban enteriőrökön keresztül. A látogatók megismerhetik, hol és hogyan töltötte szabad idejét a hajdani polgár, hova utazott, hol szállt meg, mit rendelt asztalához. Megelevenedik egy korabeli szálloda, egy kávéház és egy étterem, továbbá egy cukrászda cukrászműhellyel és egy középpolgári család otthona.
Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a korabeli mulatók és fürdőhelyek világába is, de azt is megtudhatják, miért éppen a Gundel, vagy a Gerbeaud lett sikeres, és ellenőrizhetik, van-e olyan jó memóriájuk, mint a pincéreknek. Sőt megtanulhatják, és otthon is kipróbálhatják a leghíresebb magyar ételek és édességek eredeti receptjeit, melyek méltán tették a magyar konyhát világhírűvé.
Legyél az első hozzászóló "Vendéget látni, vendégnek lenni" című cikkhez