A Badacsonyi Régió 10 éve összefogott és együtt kínálja a térség termékeit, szolgáltatásait, nemrégiben pedig jubileumi kóstolót tartottak a fővárosi New York Palotában. A rendezvényre ezúttal is sokan – szállásadók, helyi termékeket kínálók, borászok, újságírók – vettek részt.
Jubileumi kóstolót tartott február 29-én Badacsonyi Régió.. Budapestre vitték a badacsonyi borvidék kiemelkedő borait. A tizedik nagy kóstolót a New York Palotában tartották, a Róma teremben. A kóstolók mellett megannyi érdekes szakmai rendezvényt is tartottak, mesterkurzust tartott például dr. Csizmadia András és dr. Mészáros Gabriella.
Néhány különleges ajánlat a rendezvény kiállítóitól a teljesség igénye nélkül:
- A Badacsonylábdi Ökoturisztikai Látogatóközpont újdonsága, a Balaton első vízitúra tanösvénye, a Nádi szél Vízitúra Tanösvény.
- A hegymagasi Szent György Pince házias ízeivel és nagy borválasztékával várta vendégeit. Különleges bora a Vulcanus.
- A biogazdálkodás szerelmesei számára jó választás a Domaine Edegger Badacsony különleges vörösborkínálata.
- A badacsonyörsi Folly Arborétum nem csak látványával vonzó, hanem az ott készülő szörpök és borok miatt is.
- A lesenceistvándi Szegi család házi készítésű sajtjai kiemelkedőek – nem mindennapi falat például a köményes-csilis sajt.
- Kihagyhatatlan a badacsonytomaji FATA Pincészet olaszrizlinge.
- A rendezvényen képviseltette magát a badacsonyi Hotel Bonvino, amely ideális „bázis” azoknak, akik a környék borospincéit szeretnék megismerni.
- A desszertbor kedvelői számára biztos célpont a régióban a badacsonyi Istvándy Birtok és Borműhely – javasoljuk a Golgota dűlő szüretelt sárgamuskotályából készült nedűt!
- A régióban március 7-én, 14-én ,21-én és 28-án borvacsorákat tartanak több pincészetben is. További információk a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesületnél!