Döntött a Nemzetközi Repülőterek Tanácsa: ezeket a légikikötőket díjazták

Forrás: VisitMalta

A Máltai Nemzetközi Repülőtér kapta az ACI Europe legjobb repülőtérnek járó díját 5-10 millió utas forgalom kategóriában. Kitüntették a torinói, a London lutoni, az oslói, az isztambuli és a római Fiumicino repülőteret is.

A Nemzetközi Repülőterek Tanácsa (ACI) EUROPE a Máltai Nemzetközi Repülőtérnek (MIA) ítélte oda a legjobb repülőtérnek járó díjat az 5-10 milliós kategóriában. Az Isztambulban megtartott ACI EUROPE éves kongresszus és közgyűlés 34. alkalommal került megrendezésre, melynek során Európa különböző repülőterei részesültek elismerésben.

Az ACI EUROPE a Nemzetközi Repülőterek Tanácsénak (ACI) európai régiója, amely a repülőtér-üzemeltetők globális szakmai szövetsége. 55 ország több mint 500 repülőterét képviseli, tagjai pedig az európai kereskedelmi légi forgalom több mint 90 százalékát bonyolítják le.

A “Legjobb Repülőtér” díj további nyertesei közé tartozik a torinói repülőtér (5 millió utas alatti kategóriában), a londoni lutoni repülőtér (10-25 millió közötti utas kategóriában), az osloi Avinor repülőtér (25-40 millió közötti utas kategóriában), valamint osztott első helyezett lett az isztambuli repülőtér és a római Fiumicino repülőtér (a 40 millió feletti utaskategóriában).