Frida Kahlo soha nem látott fotói érkeztek Budapestre

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ikonikus mexikói festőművész, Frida Kahlo életének eddig kevésbé ismert pillanataiba enged betekintést a Mai Manó Ház új időszaki kiállítása, amely 2024. október 18. és 2025. január 12. között várja a látogatóit. A képeken keresztül megismerhetjük a művésznő szenvedéseit, küzdelmeit, valamint azokat a kapcsolatokat és inspirációkat, amelyek életének és művészetének meghatározó elemei voltak.

Fotó: Hulton Archive/Getty Images

A tárlat különlegessége, hogy 241 korábban nem publikált fotót mutat be, amelyek a 20. század egyik legmeghatározóbb művészének magán- és művészi világába nyújtanak intim bepillantást. A kiállítás kurátora, Pablo Ortiz Monasterio fotográfus hat tematikus egységre bontotta a tárlatot, amelyek a művésznő különböző korszakait és életszakaszait tárják fel. A “Gyökerek”, “A Kék Ház”, “Politika, forradalmak és Diego”, “Megtört test”, “Frida szerettei” és “Fotográfia” című szekciók mind más-más aspektusból világítanak rá a mexikói festőművész életére. A fotók révén még mélyebben megérthetjük Frida kettős világát: azt a szenvedéssel, fájdalommal és küzdelemmel teli életet, amelyek meghatározták szenvedélyes alkotásait.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Frida Kahlo fotógyűjteményének hosszú időn át rejtett darabjai most először kerülnek a magyar közönség elé és minden héten, keddtől vasárnapig 12 és 19 óra között várják az érdeklődőket. További információk és jegyvásárlás az esemény weboldalán.

Meichl Frida