Újgenerációs múzeum nyílik Kaliforniában

A múzeum ezen része szinte teljesen megújult a modern technika és a művészet jegyében: az idelátogatók a professzionális digitális kijelzők és a művészi módon elkészített természettudományi modellek, domborművek egy újfajta fúziójával ismerkedhetnek meg. A kiállítás tervei szerint a téma Kalifornia földrajzának története, a fenyegetések, amelyekkel szembenéz, illetve az ember és a természet viszonya. Az új tárlaton a látogatóknak Kalifornia 7 olyan, valóban létező területét mutatják be, melyekkel érzékeltethetik, és egyben ábrázolhatják az állam változatos klímáját, földrajzát, élőhelyeit, az ökoszisztémáját és vadvilágát. Emellett arra is kiemelt figyelmet fordítottak, hogy az ábrázolás során bemutassák a jelenlegi kutatásokat, a földhasználat jelenlegi kérdéseit, a környezeti problémákat és az ezeket megoldó természetvédelmi projekteket.

Az új technológiák segítségével egy egészen új, interaktív környezetben, különféle, előre felvett válaszokkal, és videóinterjúkkal ismertetik a jelenlegi tudományos kutatásokat, és azok eredményeit, melyeket külön maguk a munkálatokat végző tudósok, és a helyi közösség tagjai tolmácsolják.

A 25,000 négyzetméteres múzeumon az átalakítást 7 éven keresztül végezték. A megnyitó után egy olyan vágya teljesül be az alkotóknak, melynek céljai egyrészt Kalifornia gazdag biodiverzitásának bemutatása, másrészt ennek megőrzése. Az új kiállítás megálmodóinak elhivatottságát jelzi, hogy az építés során különféle szakembereket, köztük művészeti tervezőket, tudósokat, művészeket és építészeket is bevontak a munkálatokba, hogy a lehető legtökéletesebb és legaprólékosabban kivitelezett végterméket kapják.

A múzeum ünnepélyes megnyitása több napon át fog tartani: május 31-től június 2-ig. További informácó: www.museumca.org

Legyél az első hozzászóló "Újgenerációs múzeum nyílik Kaliforniában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*