A British Museum az Egyesült Királyság topja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Vezető Turisztikai Látványosságok Szövetsége (Association of Leading Visitor Attractions) nyilvánosságra hozta a 2015-ös év adatait, melyek 1,6%-os növekedést mutatnak Londonban a 2014-es esztendőhöz képest.

Összességében 124,4 millió látogató tisztelte meg tavaly az angol nevezetességeket. A turisták fele Londonban időzött, így nem meglepő tény, hogy a top 10 turisztikai látványosság is a fővárosban található.

A számok egyértelműen kimutatták, hogy továbbra is a British Museum vezeti a sort – immáron zsinórban a 9. évben. Majd’ 7 millió ember váltott jegyet előző évben a világhírű múzeumba.

Ezt követi a Nemzeti Galéria, mely szintén óriási embertömeget (kb. 6 millió fő) látott vendégül. A dobogó harmadik fokára a Természettörténeti Múzeum került, itt kicsivel több, mint 5 millió turista tette tiszteletét.

Az időszaki kiállítások is igen fontos szerepet játszottak 2015. év kulturális életében. A Somerset House pont az ilyen programjai döntötte meg rekordját és adott el több, mint 3 millió jegyet.

Szakemberek elmondták, hogy a British Museum és a Nemzeti Galéria összes látogatója meghaladja a Barcelonába ellátogató turisták számát 2015-ben, illetve többen jártak tavaly a Southbank Centre-ben, a Tate Modernben és a Tate Britainben összesen, mint ahányan Hongkongban.

Legyél az első hozzászóló "A British Museum az Egyesült Királyság topja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*