A Carnival elnöke várta a szerencsétlenül járt Carnival Triumph óceánjáró utasait kikötéskor

 A hajó, mely Galvestonból indult, múlthét csütörtökre a Mexikói-öbölben egy áram nélküli óriási lélekvesztőre emlékeztetett inkább, a 4 nappal korábban, a motortérben kialakult tűz miatt.

A fedélzeten utazó utasok szerint „pokoli” körülményeket kellett elviselniük: a folyosók csordultig voltak emberi ürülékkel, az ételt és italt szigorú napi adagokban osztogatták, ráadásul még a többi utas fosztogatásától is félniük kellett.
Az információk szerint az utasok a partraszállásra várva „engedjenek ki, engedjenek ki” szavakat kántálták.


Garry Cahill, a Carnival Cruise Lines elnöke beszédet mond a helyszínen – fotó: irishexaminer.com

A Carnival Cruise elnöke Garry Cahill közzétett közleményében örömét fejezte ki, hogy a hajó és vele együtt mindenki biztonságban van most már.

„Rendkívüli módon értékelem mindazok erőfeszítéseit, akik segédkeztek a Carnival Triumph biztonságos eljuttatásában Mobile kikötőjébe. Szeretnék köszönetet mondani a Egyesül Államok parti őrségének, a kikötőnek és Mobile városnak, a Vám- és Határvédelmi hatóságnak és a számtalan egyéb félnek, akik ilyen mértékben segítettek.”

Hozzátette: „…és végül szeretnék köszönetet mondani a hajó legénységének mindazért, amit tettek. Sok olyan beszámolót láttunk és hallottunk az online felületen, a médiában és az utasoktól, akik a személyzet kemény munkáját dicsérték.”

Cahill elmondta, hogy személyesen megy a fedélzetre és beszél az utasokkal és a személyzettel, emellett természetesen segít is nekik a lejutásban.

A turisták beszámolói szerint sokuknak kellett a fedélzeten aludniuk miután a légkondicionálók elromlottak, ezen kívül arról tájékoztatták a médiát, hogy a zuhanyzót, a mosdót, illetve műanyag zacskókat kellett a mellékhelyiség helyett használniuk, mivel a szennyvízvezeték eltömődött.
A hajón rekedtek továbbá elmondták, hogy a kikötés közeledtével a személyzet kétségbeesetten próbálta megtisztítani valamennyire az óceánjárót, hogy az jobb képet fessen a média előtt.
A Triumph Mobile-i kikötésekor rengeteg egyesült államokbeli hírcsatorna kint volt, ezzel még nehezebb helyzetbe hozva a Carnivalt, melynek hírneve tavaly a Costa Concordia olaszországi zátonyra futásával, majd felborulásával, így is jelentősen csorbult.


Sok vendég a fedélzeten volt kénytelen aludni – fotó: Brook La Blanche

Korábban a Carnival bejelentette a Triumph fedélzetén, hogy az összes utas 500 dolláros kártérítést kap, emellett természetesen visszatérítik az egész út árát, valamint biztosítanak számukra egy jövőbeni utazást, az általuk befizetett összegnek megfelelően.

A vállalat törölte a következő 14 útját a Carnival Triumph-nak, mely február 21-től és április 13 között lett volna esedékes.

Annak kiderítésére, hogy mi okozhatta a motorteremben a tüzet, pedig vizsgálatot indítottak.

forrás: travelmole.com

Kapcsolódó cikk:

Kimentették az óceánon ragadt utasokat

Legyél az első hozzászóló "A Carnival elnöke várta a szerencsétlenül járt Carnival Triumph óceánjáró utasait kikötéskor" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*