A Lufthansa Csoport tovább nő a magyar piacon, Antal Gábor az új vezető

A vállalat tavaly összesen 1 017 994 utast szállított, ami 4,4 százalékkal több, mint az előző évben. Különösen a SWISS teljesítménye figyelemre méltó, 12,2 százalékos bővülést mondhat magáénak, de a Lufthansa is több utast szállított, mint az előző évben. Ugyancsak nőtt a magyarországi jegyértékesítés eredménye: a Lufthansa az előző év azonos időszakához képest 4 százalékkal, a Swiss 16 százalékkal, a Brussels Airlines pedig 6 százalékkal több jegyet adott el Magyarországon. E teljesítménnyel a Lufthansa továbbra is piacvezető Magyarországon a hagyományos hálózati légitársaságok között: a légitársaság 20,7 százalékos piaci részesedése 0,5 százalékpontos bővülésnek felel meg, míg a Lufthansa Csoport 36,8 százalékos eredménye 2,3 százalékpontos növekedést jelent.

Mind a Lufthansa légitársaság mind a Lufthansa Csoport megőrizte 2013-ban megszerzett piacvezető helyét az észak-amerikai útvonalakon és a foglalások alapján további növekedésre számít: a 2014. január és április közötti időszakra szóló foglalások szerint a Lufthansa 27,7 százalékos piacrésze 6,5 százalékponttal, míg a Lufthansa Csoport 37,8 százalékos eredménye 5,6 százalékponttal több, mint az előző év hasonló időszakának teljesítménye.

Antal Gábor, a Lufthansa Csoport magyar irodájának új vezetője

A Lufthansa azt is bejelentette, hogy 2014. január 1-jétől Antal Gábor látja el a Lufthansa Csoport négy légitársaságát képviselő budapesti iroda vezetését. A szakember így a Lufthansa, a Swiss International Air Lines, az Austrian Airlines és a Brussels Airlines hazai jegyértékesítéséért és működéséért felel majd. Antal Gábor kereken 25 évvel ezelőtt csatlakozott a Lufthansához. A közgazdász végzettségű, külkereskedelemből érkező szakember a foglalástól a key account manageri területig az értékesítés valamennyi fázisában dolgozott. 2007-ben nevezték ki a Lufthansa magyarországi értékesítési igazgatójának, majd a rá következő években részt vett a Swiss és az Austrian Airlines integrációjában és így azok értékesítési feladatait is átvette. Új pozíciójában a Lufthansa Csoport magyarországi képviseletének vezetői teendőit látja el.

Legyél az első hozzászóló "A Lufthansa Csoport tovább nő a magyar piacon, Antal Gábor az új vezető" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*