A Peugeot vitte idén a formatervezési Oscar-díjat

Az autóipari formatervezés egyik legnagyobb becsben tartott kitüntetésében részesült a Peugeot 208. A Car Design Awards 2019-es kiadásában a szériamodellek között bizonyult a legjobbnak a francia városi autó formanyelve.

A nemzetközi Car Design Awards idei díjátadó ünnepségén az új Peugeot 208 nyerte el a legjobb sorozatgyártású autónak járó elismerést. Az 1984-ben alapított, torinói központtal működő Car Design Awards zsűrijében a világ legnevesebb autóipari és formatervezési szakkiadványainak vezető szerkesztői választják meg az év legkiválóbb dizájnteljesítményét; a díjazottak idén Giorgetto Giugiaro díszvendég jelenlétében vehették át a nagy becsben tartott – sokak által az autóipari formatervezés Oscar-díjaként emlegetett – kitüntetést.

A koncepciójárművek mezőnyében is sikert ért el a Peugeot: az e-Legend elektromos tanulmányautó az abszolút második helyen végzett, mint a legjobb nem prémium kategóriás formatanulmány. A legendás Peugeot 504 Coupé ötven évvel későbbi újraértelmezéseként megálmodott e-Legend nem először kerül a formatervezői szakma figyelmének középpontjába: idén januárban a nemzetközi automobil fesztiválon, Párizsban az év legszebb tanulmányautója címet adományozták a retro-villanyautónak – ugyanitt egyébként az új generációs Peugeot 508 nyerte el az év legszebb szériaautójának járó díjat.