A Qatar Airways augusztustól négy járattal és egy A330-as géppel is bővíti budapesti kapacitását

Bemutatkozik a szélestörzsű Airbus A330 géptípus is a Budapest-Doha útvonalonBemutatkozik a szélestörzsű Airbus A330 géptípus is a Budapest-Doha útvonalon

A díjnyertes légitársaság további négy járatot indít hetente és bemutatkozik a szélestörzsű Airbus A330 géptípus is a Budapest-Doha útvonalon.

  A Qatar Airways augusztus 4-től heti négy új járatot üzemeltet Budapestre. A díjnyertes légitársaság 14-ről 18-ra emeli a heti járatok számát megfelelve ezzel a nyári időszakban Budapestre látogató turisták megnövekedett igényeinek. További újdonság, hogy augusztus 1-től bemutatkozik a légitársaság szélestörzsű Airbus A330 géptípusa is az útvonalon. Ezzel az Airbus A320 és A321 géptípussal üzemelő napi két járat egyikét váltja ki a légitársaság. Az Airbus A330-as géptípus bevezetésével majdnem megduplázódik a jelenlegi kapacitás, hiszen az Airbus A320 gép 144 ülése helyett 272 férőhelyet kínál a légitársaság.

A330 Economy Class

Budapest a közel 125 termálforrásával fürdővárosként is ismert. Ezen kívül olyan látnivalókkal büszkélkedhet, mint a Lánchíd, a Budai Vár, a Parlament épülete, a Széchenyi fürdő és a Halászbástya. Budapest egyaránt kedvelt úticél mind a szabadidős, mind az üzleti utazóknak.

Grisha Jenkov, Country Manager, Eastern Europe – Centre, elmondta: “Nagyon örülünk, hogy további négy járattal bővíthetjük Dohából Budapestre érkező járataink számát. Útvonal-fejlesztési terveinkkel összhangban ez a döntés tovább növeli kapacitásunkat és így üzleti, illetve turista utasainknak is kedvező csatlakozási lehetőséget kínálhatunk számos ázsiai városba, mint például Chiang Mai, Krabi, Pattaya, illetve Canberra vagy Zanzibár és Dar-es-Salam. További öröm számunkra, hogy augusztus 1-től a napi két járatunk egyike már a szélestörzsű A330-as géppel teljesít szolgálatot.”

Az A330 business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét, összhangban Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépeinek komfortjával. Az ülések hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal friss, modern stílusban szolgálják az utasok kényelmét.

Az ülések számítógépes és USB csatlakozókkal felszereltek, illetve intelligens eszközök csatlakoztatását is lehetővé teszik. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányító készülékek is rendelkezésre állnak. Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására. A turista osztály ülőhelyei is nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, 27 cm-es egyedi monitorok és távirányító készülékek állnak az utasok rendelkezésére.

A330 Business Class

Az augusztus 4-én induló heti négy járatot a légitársaság Airbus A320 géptípussal üzemeli, 12 business és 132 turista üléssel. Az utasok élvezhetik a légitársaság díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszerét az Oryx One-t, amely akár 4000 szórakozási lehetőséget is kínál.

Járat beosztás: (start augusztus 4 -től)
Doha (DOH) – Budapest (BUD): járatszám QR 197, indulás 15:30 érkezés 20:20 (H, K, CS, Szo)
Budapest (BUD) – Doha (DOH): járatszám QR 198, indulás 23:00 érkezés 05:20+1 (H, K, CS, Szo)

A Qatar Airways több mint 200 repülőgépet üzemeltet globális útvonalhálózatának több mint 150 kulcsfontosságú üzleti és szabadidős célállomására. 2017-ben a malájziai Penang, a thaiföldi Krabi, Chiang Mai és Pattaya került be új desztinációként a hálózatba, míg idén számos új, izgalmas útvonal megnyitását tervezi a légitársaság, például a fülöp-szigeteki Cebu és Davao, illetve a malájziai Langkawi és a vietnámi Da Nang.

A légitársaság a harmadik egymást követő évben, idén is megkapta a Világ Legjobb Business Osztálya díjat. Katar nemzeti légitársasága elnyerte továbbá a Közel-Kelet Legjobb Légitársasága, a Legjobb Business Class Ülés és a Legjobb First Class Lounge díjakat is.  

A Qatar Airways tranzit utasai 2018. december 28-ig élvezhetik a légitársaság ajánlatát; egy éjszakára ingyenes szállást biztosít Dohában 2018. december 31-ig történő utazások esetében.

Jegyzetek:

A Qatar Airways, Katar állam nemzeti légiutas- és teherszállítója, több mint 150 desztinációra repül szerte a világban. A világ egyik leggyorsabban növekvő légitársasága számos díjat nyert már az elmúlt években, például 2017-ben negyedik alkalommal kapta meg a Világ legjobb légitársasága díjat.

A légitársaság a oneworld légiszövetség tagja, amely 2015-ben a Világ Legjobb Légitársasági Szövetsége címet nyerte el sorozatban harmadik alkalommal. A Qatar Airways volt az első öböl-menti légitársaság, amely csatlakozott a szövetséghez, ezáltal lehetővé téve utasainak, hogy több mint 150 ország 1000 repülőterére utazhassanak.

Az Oryx One, Qatar Airways fedélzeti szórakoztató rendszere, amely több mint 4000 szórakozási lehetőséget (TV műsorok, legújabb mozifilmek, zenék) és  kínál utasainak repülés közben. 

Qatar Airways járatait vegyes flottával üzemelteti, kínálatában megtalálhatóak a B787, A350, A380, A319, A320 és A330 repülőgépek is. A légitársaság elsőként vette át az A350-1000 modellt, a világ legmodernebb és környezetbarátabb géptípusát.

Katar nemzeti légitársasága 2018-as FIFA labdarúgó világbajnokság hivatalos légitársasági partnere volt, ezzel előkészítve, hogy 2022-ben Kata állama ad otthont a jeles eseménynek.