A repülés evolúciója

Megnyílt a Fraport AG és a frankfurti Senckenberg Természettudományi Múzeum  kooperációs kiállítása.

Mi a közös egy tintahalban és egy rakétában? Hogy inspirálták a repülő dinoszauruszok a vitorlázó repülőgép megalkotását? – Erre és még sok más kérdésre lehet választ kapni január 26-tól a frankfurti repülőtér 2 sz. Terminálján, ahol a Fraport és a Senckenberg Múzeum közös új kiállítására várják az érdeklődőket.

2017_01_26_pm_04_evolutions-des-fluges2

A frankfurti repülőtéren naponta kb. 200.000 ember fordul meg. A legtöbbjük utas, sokan ott dolgoznak, vagy bevásárolnak, éttermeket látogatnak, vagy egyszerűen csak a fel- és leszálló gépekben gyönyörködnek.

2017_01_26_pm_04_evolutions-des-fluges5

Mostantól újabb látnivaló várja a reptéren megfordulókat: repülő dinoszauruszok, ismertető szövegek és filmek, amelyek az élővilág és a repülés kapcsolatát mutatják be. Az ember már ősi idők óta mindig is csodálta a repülő élőlényeket, és ezek alapján megpróbált mindenféle, repülésre alkalmas szárnyakat és repülő alkalmatosságokat összeeszkábálni.

2017_01_26_pm_04_evolutions-des-fluges7

“A repülés evolúciója” kiállítás a nap 24 órájában nyitva tart, és a 2. sz. Terminál SkyLine platformján tekinthető meg. A belépés díjtalan. A múzeum munkatársai rendszeres idegenvezetést is tartanak az érdeklődők számára.

Legyél az első hozzászóló "A repülés evolúciója" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*