Úrvezetők turistaszemmel: olasz káosz, hawaii nyugalom

Vicces, sztereotípiáktól sem mentes összeállítást készített a Europcar autókölcsönző: ügyfelei segítségével azt térképezte fel, hogy melyik országban, mire számíthat a külföldi sofőr, hol, milyen sajátos helyi szokásokra kell felkészülniük a turistáknak.

  • Olaszország. A sofőrök vezetési stílusában is visszaköszön a jellegzetes mediterrán temperamentum. Rómában és Nápolyban még egy gyakorlott vezetőnek is kihívás az autózás. A két sávos út bármikor három sávossá válhat, a sofőrök agresszívek, és egy kisebb félreértés esetén is képesek kiszállni a kocsiból, hogy hangot adjanak felháborodásuknak. A közlekedési lámpák átváltását pedig csak jó tanácsnak veszik.
  • Görögország. Főleg Athén belvárosában a rengeteg autó és a kevés parkolóhely nehezíti meg a sofőrök életét. Gyakran előfordul, hogy egy parkoló autót minden oldalról körbeparkolnak, így a középső sofőrnek igen türelmesnek kell lennie, hogy ki tudjon állni autójával.
  • Hawaii. Még a legügyetlenebb sofőrnek is felüdülés lehet a vezetés, mert nincsenek közlekedési dugók, a sofőrök barátságosak és türelmesek. Ha valaki valami butaságot csinál, segítenek neki, ahelyett, hogy ráfeküdnének a dudára.
  • Japán, Tokió. Az autózás teljes mértékben eltér más nagyvárosokétól. Minden rendkívüli módon szervezett és kontrollált, így folyamatos és zavartalan a közlekedés. A japán sofőrök a legudvariasabbak, senki nem siet, és betartják a követési távolságot.
  • Kenya. Több világítás nélkül közlekedő autóssal találkozunk, mint gondolával Velencében.
  • Anglia. Azon kívül, hogy a másik oldalon vezetnek az angolok, a köszönetnyilvánításuk is eltér a miénktől. A kézfeltartás helyett ők az egyik ujjukat emelik fel a kormányon. Ezen kívül az olaszoktól eltérően az angol sofőrök sárga lámpánál már fékezni kezdenek, így ők inkább a biztonságra törekednek.

Legyél az első hozzászóló "Úrvezetők turistaszemmel: olasz káosz, hawaii nyugalom" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*