A vadhúsok gasztronómiai ünnepe az Öreg Tanyacsárdában

Vaddisznó betyárleves

Óraátállítás ide, óraátállítás oda egy biztos igazodási pont biztosan van: a lajosmizsei Öreg Tanyacsárdában egész hétvégén és még november 1-én is! elérkezett a vadhúsok gasztronómiai ünnepe, ami a vadételek barátai mellett mindenkinek ízletes fogásokat ígér.

 

A lajosmizsei Öreg Tanyacsárdában immáron hagyomány, hogy a november 1-jei ünnephez közeledve mindig a vadételek nagy napjai érkeznek el, amikor azok is megízlelhetik ezeket a különleges és egészséges fogásokat, akinek étrendjében nem szerepelnek a vadhúsból készült fogások.

Pedig – különösen most, amikor egyre többen keresik az egészséges étkezéshez kötődő fogásokat -, a vadhús már csak azért is jó választás, mert fehérjében és ásványi anyagokban gazdag, miközben a zsírtartalmuk alacsony.

 

Nyúlgerinc és comb

Nem véletlen, hogy aki az Öreg Tanyacsárdában megkóstolja az Újházi fácánlevest, a Vaddisznó-raguleves, a Szarvasbélszín-szeleteket vajas kucsmagombával, sült körtével és burgonyafánkkal, a Szarvasbélszín-ragut erdei gombákkal, a Párolt szarvast vadasan zsemlegombóccal, vagy a Vaddisznósültet fügés barnamártással, netán a Vaddisznópörköltet sós burgonyával szinte biztosan kedvet kap ahhoz, hogy évente ne csak egyszer az Öreg Tanyacsárdában egyen egy ízletes vad ételt.