A vadonatúj Tucson merész formatervvel és teljes körű biztonsági technológiákkal debütál

A merész és sportos formaterv egyedülálló szabadidő-jármű megjelenést eredményez

A vadonatúj Tucson orrát a Hyundai jellegzetes, hatszögletű hűtőrácsa uralja; a LED-es fényszórókkal egységet alkotó maszk markáns karakterrel ruházza fel az autót. A szintén LED-es nappali menetfénnyel felszerelt, első lökhárító szárnyszerű megjelenése egyedi stílust kölcsönöz a járműnek. A hátsó kerékív fölötti, kifejező ’Z’ karaktervonal plasztikus oldalprofilt rajzol, egyben erőteljes kiállással ruházza fel az autót. A far letisztult dizájnját a hátsó kerékívektől kiinduló, vízszintes vonalak uralják, melyek hatását a keskeny zárófények erősítik.

Az új Tucson tizenegy különböző, elegáns színárnyalatban lesz elérhető Európa-szerte. Ezek közül egy alapszín (Polar White), hét metálfény (Ara Blue, Ash Blue, Micron Grey, Moon Rock, Thunder Grey, White Sand, Ultimate Red) három pedig gyöngyházfényű szín (Ruby Wine, Phantom Black,Platinum Silver).

A kifinomult belső tér egyszerre elegáns és ergonomikus

A tágas helykínálatot biztosító belső felületekhez új, puha tapintású, több színben elérhető kiváló minőségű anyagokat használtak fel.

A középkonzol modern egyszerűségét kiemeli annak vízszintes elhelyezkedése, még kifinomultabbá téve a belső környezetet. A tágas és kényelmes modell csomagtere alaphelyzetben 513 liternyi rakományt képes elnyelni.

Praktikum és kapcsolódás az ügyfél igényei szerint

Az új Tucson olyan új kényelmi szolgáltatásokat kínál, mint az intelligens csomagtérajtó, amely magától felnyílik, ha a kulccsal a zsebünkben megállunk az autó mögött, a kulcs nélküli nyitás és indítás funkció, az elektronikus vezérlésű rögzítőfék, vagy az intelligens parkolástámogató rendszer (SPAS), párhuzamos és merőleges parkolási funkciókkal.

Az új generációs navigációs rendszer több mint háromszor olyan gyors, mint az eddigiek. Emellett több útvonalopciót kínál fel, és a gyorsan frissülő térkép adatbázisát SD kártyán tárolja; a készülékhez alapáron hét éves, ingyenes előfizetés jár a TomTom LIVE szolgáltatásokra.

Teljes körű aktív és passzív biztonsági technológiák

Ami a biztonsági berendezéseket illeti, az új modell felszereltségébe beletartozik a három üzemmóddal (gyalogos, városi és országúti) rendelkező automatikus vészfékrendszer, a sávtartó rendszer, a hátsó keresztirányú forgalomfelügyeleti funkciójú radar, a holttérfelügyeleti rendszer, a sebességkorlátozásról tájékoztató funkció. Az aktív motorházfedél ütközés esetén megemeli a motorházfedelet, így mérsékelve a balesetet szenvedett kerékpáros vagy gyalogos sérüléseit.

Takarékos erőforrások széles választéka

A vadonatúj Tucson kategóriájának egyik legszélesebb motorkínálatával lép piacra. Kétféle benzinmotor (a 135 lóerős 1.6 GDI és a 176 lóerős 1.6 T-GDI) mellett három különböző dízel: a 115 lóerős 1,7 literes erőforrás, valamint a kétféle teljesítményszinten (136, illetve 184 LE) kínált 2,0 literes motor áll a vásárlók rendelkezésére. Az új, benzines turbómotor (1.6 T-GDI, 176 LE) hatfokozatú kézi sebességváltóval, illetve a teljesen automatikus vagy kézi üzemmódban egyaránt működtethető, hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (7DCT) társítható.

A Hyundai Motor az európai piacokon értékesített, új Tucson modelleket egytől egyig a Cseh Köztársaságban működő üzemében gyártja. 

Legyél az első hozzászóló "A vadonatúj Tucson merész formatervvel és teljes körű biztonsági technológiákkal debütál" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*