Érkezik a világ két legnépesebb hajója

A tervezett 2600 vendégkabinban mintegy 6600 utasnak jut majd hely. Ezzel a számmal pedig 200 fővel előzik meg a jelenleg ilyen kategóriában elsőnek számító Royal Caribbean Allure of the Seas-ét.

A hajótársaság különös figyelmet szentel a környezetvédelemnek. Jelentős mértékben csökkentik a károsanyag-kibocsájtást, melyet egy folyékony, természetes gáz által hajtott hibrid gépezettel érnek majd el.

A Costa Cruises elnöke, Neil Palomba elmondta, hogy a tervezett két tengerjáró úttörő lesz a hajózás történetében: „A társaság ezel a tervével is kifejezi, hogy a jövőben is fejlődést és további növekedést ígér és képes végrehajtani. Ez pedig gazdasági fellendülést eredményez azokban az országokban, ahol megfordulunk.”

Az olasz hajótársaság mindent megtesz, hogy tovább örökítse országa hírnevét, és élvonalban tartsa a hajózás iparágában. A sajtóközlemény szerint a stílus, vendéglátás, gasztronómia és szórakoztatás áll majd az új hajók fedélzetén is a reflektorfényben, mely zökkenőmentes kivitelezéséhez a Costa mintegy 750 olasz szakembert kíván felvenni.

A hajók tömege egyenként 180 000 tonna lesz, a Meyer hajógyár falai között kerül megépítésre Finnországban. A vízre bocsátás 2019-re és 2020-ra várható.
 

Legyél az első hozzászóló "Érkezik a világ két legnépesebb hajója" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*