A világ 10 legszebb szigete

.

10. Nosy Be, Madagaszkár


Nosy Be – fotó: sunsafaris.com

A Madagaszkár észak-keleti részén fekvő Nosy Be szigete az ország egyik legváltozatosabb és legszebb partszakasza. Találhatók itt vulkáni tavak, lusta lemurok (maki féle), gyönyörű korallzátonyok, ylang ylang ültetvények és hogy az estéink is jól sikerüljenek: rum lepárlók. A flóra és fauna szerelmesei számára maga a hetedik mennyország lesz a gyönyörű Lokobe Natural Special Reserve nemzeti park.

9. Húsvét-szigetek, Chile


Húsvét-szigetek – fotó: tripadvisor.com

A Csendes-óceán déli részén, több mint 3000 km-re a chilei partoktól található ez a nehezen megközelíthető sziget. Részben ennek is köszönheti, hogy legnevezetesebb turistalátványosságai, az 1500 éves rejtélyes, vulkáni sziklákból faragott szobrok, a maoik a mai napig megcsodálhatók. A Tripadvisor ajánlása szerint, ha megnéztük ezeket a nem mindennapi szobrokat, érdemes kicsit pihenni és napozni a sziget egyik ritkán látogatott partjain.

8. Koh Tao, Thaiföld


Koh Tao – fotó: wallpaperskd.com

A nevét az itt élő nagyszámú tengeri teknősről kapó sziget a Thai-öböl nyugodt vizein sodródik. A gyönyörű, fehér homokos partjait sok helyen meredek dombok védik, így ezek eléréséhez ajánlott egy 4×4 kerék meghajtású autó is, ugyanakkor szinte biztos, hogy ha ide tévedünk nem bánjuk meg a látványt, ebben segít az időjárás is, mely átlagosan évi 300 napsütéses napot biztosít.

7. Moorea, Társaság-szigetek, Francia Polinézia


Moorea – fotó: blog.yestahiti.com

Moorea szigete tökéletes hely a búvároknak, legyenek akár kezdők, akár profik, tekintve a hatalmas kiterjedésű korall-zátonyait. Az itt merülők olyan közel kerülhetnek a zátonyok élővilágaihoz, ahol talán máshol sehol sem. Ugyanakkor a búvárkodást nem kedvelők is megismerkedhetnek ezzel a látvánnyal, hiszen rendszeresen közlekednek itt üvegfenekű hajók is, amelyekről elgalább olyan jó kilátás nyílik az óceán és a korallok élővilágára, mintha mi magunk úsznánk ott. Moorea kialaulását egy monolitikus vulkán segítette elő, mikor annak fele az óceánba omlott, így kialakítva a szív formájú szigetet.

6. Isla Mujeres, Mexikó


Isla Mujeres – fotó: tripadvisor.com

A trópusi strandolás és pihenés széles tárházát kínáló Isla Mujeres a homokos tengerpartjával és olcsóbb áraival sok embernek jelentheti a tökéletes nyaralás alternatíváját. A víz alatt a korall-zátonyokat lehet meglesni, a víz felett pedig kajakozni, csónakázni és szörfözni is lehet. A parton pedig természetesen napozni, latin ritmusokra pedig táncolni lehet, és a helyi bárokban finom helyi italokat kortyolgathatunk.

5. Szantorini, Kükládok szigetcsoport, Görögország


Szantorini – fotó: www.promote-greece.com

Szantorini a görög szigetvilág egyik legfényesebb ékköve. A magas sziklaszirteken nyújtózkodó városok, az ottani kilátás és a sziget által körbeölelt lagúna, valamint a helyi borok és pezsgő éjszakai élet felejthetetlen szórakozást nyújtanak.

4. San Juan-sziget, Washington állam, Egyesült Államok


San Juan-sziget – fotó: flickr.com

Meglepő módon dobogó-közeli helyre nem egy trópusi paradicsom került, hanem az Egyesült Államok északi-nyugati részén, Washington államban található San Juan sziget. Az itt található Lime Kiln Point State Park kiválóan alkalmas bálnák megfigyelésére, míg a Pelindaba Lavender Farm élethossziglani ellátás biztosít a finom illatú levendulákból. Érdemes még megemlíteni a Friday Harbort is, megy üzleteivel és éttermeivel az ide látogató turisták egyik leggyakrabban látogatott csomópontja.

3. Bora Bora, Társaság-szigetek, Francia Polinézia


Bora Bora – fotó: travelmaestro.covingtontravel.com

A harmadik helyezet az egészen apró sziget, Bora Bora lett. Mérete ellenére a kis Polinéz földrész különféle programokat és kalandokat nyújt a turistáknak. Az idelátogatók részt vehetnek 4×4 dzsip szafarikon, búvárkodhatnak a helyi korallok között, megcsodálva az itteni élővilágot, elmehetnek egy izgalmas cápaetetésre, vagy csónakkal keresztülszelhetik a türkizkék lagúnát, megmászhatják a 700 méter magas Mount Otemanu, de természetesen lehetőség van egyszerűen csak strandolni is. Kedvelt romantikus célpont pároknak is: a helyi szállodák lehetőséget nyújtanak a vacsora éjféli elfogyasztására, méghozzá a parton.

2. St. John, Amerikai Virgin-szigetek


St. John-sziget – fotó: elitedaily.com

A második helyre az aktív, túrázni vágyók tökéletes célpontja a lehet: a helyi nemzeti parkban vadlesre indulhatunk, kirándulhatunk, de a fehér homokos tengerpartok és a víz alatti élővilág sem elhanyagolhatók, hiszen mégiscsak egy karibi térségről beszélünk!

1. Ambergris Caye, Belize


Ambergris-Caye – fotó: boatbloggings.com

Nagy Kék Lyuk – fotó: soulofamerica.com


Ambergris Caye – fotó: CaptBuddy – Panoramio


Búvárkodás Ambergris Caye korallzátonyánál -fotó: belizeisfun.com

A dobogó legfelső fokára a kis közép-amerikai ország, Belize szigete, Ambergris Caye került. A hely tulajdonképpen maga a tökély: éppen annyira fejlett, hogy kellően vonzó és barátságos legyen, azonban nem vitték túlzásba az infrastrukturális fejlettségét sem, így például a szigeten, a homokos utakon csak golfkocsikkal lehet közlekedni. Leghíresebb látványosságai és egyben a búvárok álmainak netovábbja, a Belize Barrier Reef és a Blue Hole, vagyis a Belize Korallzátony és Nagy Kék Lyuk, mely egy 120 méter mély mészkő kőr az óceánban, melyben rengeteg vitorláshal, elkhorn korall, garnélarák és cseppkő található.

Kapcsolódó cikkek:

A világ 6 legszebb csatornája

A világ 10 legszebb kilátással rendelkező szállodája

A világ 10 legszebb vasútvonala

A világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége

A világ legszebb tengerpartjai

A budapesti 2-es villamos a világ 10 legszebb villamosvonala között

TOP 10 síterep Európában

Top10 síterep, amin még biztosan sosem síelt

2013 TOP10 legjobb amerikai szállodái

Legyél az első hozzászóló "A világ 10 legszebb szigete" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*