A világ egyik legritkább gorilláját sikerült filmre venni Kamerunban

 Az elsősorban az 1500 és 3500 méter magasságú hegyvidéki erdőkben és bambuszerdőkben élő állatot közvetlenül szinte soha nem tudják megfigyelni a szakemberek. 


    Természetvédelmi szempontból kritikusan veszélyeztetett, ami azt jelenti, hogy a vadonban nagyon nagy a kihalás kockázata. Jelenlegi becsült egyedszáma 250 példány, így a világ egyik legritkább főemlőse, amely a Nigéria délkeleti és Kamerun nyugati részén fekvő esőerdőkben él. A tudósok a 20. század elején, 1904-ben írták le először, a nyugati gorilla egyik alfajaként. Tehát ez a legkésőbb felfedezett gorilla.


    Az amerikai székhelyű Wildlife Conservation Society szakemberei négy videókamera-csapdát helyeztek el a térségben lévő gorilla vadvédelmi parkban. Az egyik nyolc Cross folyó menti gorillát vett fel, amint az erdő ösvényein barangolnak – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap honlapján, amely be is mutatja a felvételt. 


    Jelenleg ez a legjobb felvétel a Cross folyó menti gorilláról, egy általában félénk állatról, amely az emberi jelenlét legcsekélyebb jelére is elmenekül” – hangoztatta Christopher Jameson, a WCS illetékes.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "A világ egyik legritkább gorilláját sikerült filmre venni Kamerunban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*