Út az Elveszett világba

 A 12 napos „Potaro-Siparuni and Venezuelan Borderlands” (Potaro-Siparuni és venezuelai határvidék) túra Georgetownból indul, Guyana fővárosából, ahonnan repülőgéppel viszik az utasokat az esőerdő felett a Potaru-Siparuni régióba, ahol a Föld legnagyobb és egyben legerősebb egyvájatú vízesése, a Kaieteur vízesés található (nevét egy ott lezuhant törzsfőről kapta)..

.

.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

..


                                               A  Kaieteur vízesés 

Az izgalmak innentől fokozódnak, ugyanis a vízesés tetejéről, 226 méter magasból, ha elég bátrak vagyunk, akkor leereszkedhetünk egy kötélhágcsón, a vízesésen át, a zuhatag mögötti barlangba, ahol a vízfüggöny mögött feltehetőleg több ezer fecskevészek található, de ezt az első turisták igazolhatják majd csak.

Az éjszaka is hasonló kalandokat tartogat: a résztvevőket speciális alvásra kialakított platformokon helyezik el a fák lombkoronáiban, hogy még jobban élvezhessük, a városi fényektől nem szennyezett égbolton húzódó csillagok páratlan látványát.

.


A táblahegy felülről

A következő napon helikopterrel vezet az út a venezuelai határhoz, a Rorarima hegyre, ahol a 2,810 méteres magasságban lévő fennsíkon száll le a gép. Ez a táj, ez a tökéletesen elszigetelt hely, a maga gazdag és egyben különleges élővilágával, valamint titokzatos víznyelőivel ihlette Sir Arthur Conan Doyle-t, hogy megírja Az elveszett világot. Ezt a területet járhatjuk be, mielőtt leülnénk a tábortűzhöz, ahol a chef elkészíti a hely szelleméhez illő étkeket.

 
A fennsík átszeléséhez szükséges némely hegymászó technika alkalmazása, beleértve a kötélen történő ereszkedést két csúcs között, ahol a kalandvágyó résztvevők 457 métert ereszkednek, hogy elérjenek a hegy orrára. A túra hátralévő szakasza már jóval könnyebb ezután, csupán „egyszerű” túrázásból áll az esőerdőben, ahol éjszakánként, a gyaloglás miatt elfáradt végtagjainkat, két fa közé kifeszített függőágyakban pihentethetjük.

.

.


A felhők fölé magasodó Roraima hegy madártávlatból

Habár fentebb leírtakból látszik, hogy ehhez a túrához nem árt egy kicsivel megemeltebb fittségi szint (hogy a bátorságot már ne is említsem), a kezdő, ám de a kalandot szomjazó érdeklődők is biztonságban lesznek a teljes program alatt, hisz az expedíciót, a Különleges Egységet (Special Forces) is megjárt emberek vezetik, akiknek nem ismeretlen az ilyen terep.

.

. 
A túra ára is alkalmazkodik a terephez, ugyanis 1 főnek a 12 napos kirándulás £24,969 kerül, ami átszámítva eléri a „kalandos” 900,000 Ft-ot. További információkat a túrát szervező cég honlapján, a www.epictomato.com –on találhatnak.

.

.

forrás: Condé Nast Traveller

Legyél az első hozzászóló "Út az Elveszett világba" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*