A Wizz Airt választotta az év légitársaságának a legrangosabb repülési szaklap

A Wizz Airnek ítélte Az Év Légitársasága 2020 díjat az Air Transport World, a nemzetközi légi közlekedés vezető médiavállalata. A szaklap évente kiosztott díjai (ATW Airline Industry Achievement Awards) a legrangosabb elismerések, amelyeket a légitársaságok és az iparágban dolgozók elnyerhetnek. A díjakat kiemelkedő teljesítménnyel, innovatív működéssel és kivételes szolgáltatási színvonallal lehet kiérdemelni.

Idén már 46. alkalommal rendezik meg az ATW AIA Awards díjkiosztóját, de első alkalommal fordul elő, hogy a legrangosabb díjat – Az Év Légitársasága – egy ultradiszkont-modellben működő légitársaságnak ítélik oda. A Wizz Air emellett az első európai diszkont légitársaság, amelyik elnyeri a tekintélyes elismerést.

Az Év Légitársasága díjat csak olyan vállalatoknak ítéli oda az ATW, amelyek üzleti és működési tekintetben is kivételes teljesítményt nyújtottak, kiemelkedtek versenytársaik közül, és kiváló eredményeket értek el a biztonság, a szolgáltatások, a pénzügyi teljesítmény, az innováció, a környezetvédelmi elkötelezettség, az alkalmazottakkal ápolt kapcsolatok, valamint a közösségi programok területén egyaránt.

Az Év Légitársasága 2020 díjat Bécsben, a 46. ATW Airline Industry Achievement Awards gálán adják át június 2-án. A többi kategória győztesét a közeljövőben jelentik be.

A Wizz Air 2003-ban, Budapesten kezdte meg működését, és Váradi József vezérigazgató irányítása alatt Európa leggyorsabban növekvő, valamint Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságává vált. A Wizz Air nagy mértékben hozzájárult a gazdaság és foglalkoztatás növekedéshez a régió országaiban, miközben évről évre rekordnyereséget ért el és kimagasló likviditással büszkélkedett, bizonyítva ellenálló képességét a kompetitív európai légi piacon. A Wizz Air növekedési és versenyképességi stratégiájának köszönhetően a légitársaság 2015 óta az eredeti kibocsátáshoz képest több mint háromszorosára növelte piaci kapitalizációját, és 31,6%-os egyéves hozammal a világ legjobban teljesítő légitársasági részvénye lett. A Wizz Air mindemellett maximálisan elkötelezett a környezet, az emberek és a sokszínűség iránt.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „Megtiszteltetés, hogy mi lehetünk az első ultradiszkont légitársaság, amely elnyeri az ATW Az Év Légitársasága díját. A WIZZ alapítását egy olyan jövő víziója vezérelte, ahol az utazás szabadsága mindenkinek elérhető, és ez az elismerés azt bizonyítja, hogy lehetséges alacsony viteldíjakat kínálni úgy, hogy közben kiváló, az utasok elvárásait felülmúló szolgáltatásokat nyújtunk. Az elmúlt években rekordmértékű növekedéssel és jövedelmezőséggel büszkélkedhettünk, bizonyítva rátermettségünket a rendkívül kompetitív piacon. Kiváló pénzügyi teljesítményünk, valamint a vállalkozásunk alapját jelentő három pillér – környezet, emberek, gazdaság – iránti elkötelezettségünk lehetővé teszi, hogy 2027-re elérjük célunkat, és 300 új generációs repülőgépből álló flottával rendelkezzünk, amely az egész légiiparban élen jár az innováció, illetve az ökológiai- és költséghatékonyág terén.”