Az Air France nyárra növeli kapacitását

A hosszú távú útvonalakon mindez ez 1,9 százalékos növekedést jelent, a középtávú útvonalakon pedig 1,1 százalékost. A társaság a nyári szezonban (március 30–október 25. közötti időszak) kezdi el bevezetni az új kabinokat. Az első Boeing 777-200-as típusú repülőgép, amelyen az utasok már az új ülések kényelmét élvezhetik Business, Premium Economy és Economy osztályon is, júniusban repül majd a New York-i JFK repülőtérre. Az első, új kabinokkal felszerelt (La Premiere osztályon is) Boeing 777-300-as pedig ősztől lesz forgalomban.

A növekvő kapacitás, amely elsősorban a feltörekvő országokat érinti, nagyrészt Latin-Amerikára és Délkelet-Ázsiára vonatkozik, ahol a vállalat két új úti cél bevezetését tervezi: Brazíliavárosban (Brazília) és Jakartában (Indonézia).

Észak-Amerikában 3,1 százalékkal növekszik az Air France kapacitása, köszönhetően a napi járatoknak San Francisco városba, ahová Airbus A380-as típusú repülőgépek szállítják majd az utasokat, és az atlantai járat bővítésének, amelyet egész nyáron Boeing 747-esek teljesítenek. A torontói járatot szintén bővítik a nyári csúcsidőszakra. A mexikói desztinációt további három heti járattal bővítik, így az Air France már összesen tíz járatot üzemeltet hetente ezen az útvonalon.
Dél- és Közép-Amerikában 7 százalékkal növelik a kapacitást. A latin-amerikai térségben ez elsősorban Brazíliát érinti, ahová az Air France hetente három járatot indít 2014. március 31-től. Júniustól pedig a Limába (Peru) tartó járatok száma is növekszik, hetente négyre. A montevideói (Uruguay) szolgáltatás Buenos Aires-i átszállással, amelyet tavaly nyáron indítottak, napi gyakorisággal fog működni, Panamavárosba pedig továbbra is hetente három járat közlekedik majd.

Ázsia területén 2,6 százalékkal bővítik a kapacitást. Nyártól naponta két járat indul a tokiói Haneda repülőtérre. A városközponthoz való közelsége miatt az üzleti utazók által különösen kedvelt a tokiói Haneda repülőtér, ahonnan a belföldi utazás is egyszerűbb, köszönhetően a partner Japan Airlinesnak. A tokiói Narita repülőtérre, ahonnan Nouméa könnyen megközelíthető, naponta lesz járat. Ezen kívül Sanghaj városába továbbra is Airbus A380-as repülőgépek közlekednek majd, és május 27. és október 25. között a hongkongi útvonalat is ilyen típusú gépek teljesítik.

Délkelet-Ázsiában az Air France tervei közt szerepel a napi járatok indítása Jakartába, a Szingapúri járatok folytatása, illetve új frekvenciák indítása Bangkokba, Szingapúrba és Kuala Lumpurba, ezzel kihasználva az erős keresletet a nyári szezonban. Indiában a szolgáltatások változatlanok maradnak.

A Karib-térségben a kapacitás stabilitást mutat (-0,6 százalék). Új járatokat indítanak Cayenne-be és a Dominikai Köztársaságba a nyári főszezonban. A Punta Cana-i desztinációt általában a nyári szezonban érintette a légitársaság, a Santo Domingo-i járat meghosszabbításaként, azonban most már heti három direkt járattal utazhatnak a nyaralók a célállomásra. Az Indiai-óceáni térségben a kapacitás enyhe csökkenést mutatott (-1,1 százalék).

(Fotó: http://voyageforever.com)

Legyél az első hozzászóló "Az Air France nyárra növeli kapacitását" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*