Az airberlin célja a 3 literes érték

2013-ban az airberlin 3,3 liter/100 megtett utaskilométer (PKM) mértékűre csökkentette átlagos üzemanyag-fogyasztását, ami 2,7 százalékos javulást jelent az előző évi értékhez (3,4 liter) képest. Ezzel a légitársaság több mint 1 százalékkal túlteljesíti a IATA által megkövetelt évi 1,5 százalékos javulási értéket – áll a társaság közleményében. Az airberlin a csökkentett üzemanyag-fogyasztásának köszönhetően mintegy 70 ezer tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsátott ki az elmúlt évben, ami körülbelül egy München–Palma de Mallorca repülőút 4700-szorosa. Németország második legnagyobb légitársasága középtávon 3 liter/100 PKM értékűre kívánja csökkenteni az üzemanyag-fogyasztását.

(Forrás: airberlin

Az airberlin élen jár az ökohatékonyság terén, és folyamatosan dolgozik üzemanyag-fogyasztásának csökkentésén. A légitársaság 1994 és 2013 között PKM-enként összesen körülbelül 25 százalékkal csökkentette specifikus üzemanyag-fogyasztását. Ökohatékonyság iránti elkötelezettségéért az elmúlt években több kitüntetést is kapott. 2013-ban az airberlin elnyerte többek között az amerikai Air Transport World szaklap Silver Eco-Airline of the Year díját.

Wolfgang Prock-Schauer, az airberlin Chief Executive Officere így értékel: – Környezetvédelem iránti elkötelezettségünk vállalati filozófiánk szerves része, egyben a kiemelkedő minőség jele, amely egyre fontosabb utasaink, üzleti partnereink számára. Átfogó üzemanyag-hatékonysági programunkkal hozzájárulunk
a fosszilis nyersanyagok felelős kezeléséhez, egyúttal pedig jelentősen csökkentjük a költségeket.

További infók: airberlingroup.com/en/environmentairberlingroup.com/en/environment

Legyél az első hozzászóló "Az airberlin célja a 3 literes érték" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*