Az Emirates és a United együttműködési megállapodást kötött

Az Emirates utasai Chicago, San Francisco és Houston érintésével az amerikai kontinens közel 200 városába juthatnak el a United járataival. A United 2023 márciusától új nonstop járatokat indít New York/Newark és Dubaj között, ahonnan az utasok az Emirates és a flydubai több mint 100 célállomására utazhatnak tovább.

Az Emirates és a United megállapodást írt alá, amely mindkét légitársaság hálózatát bővíti, és utasaiknak kényelmes elérést biztosít több száz új célállomásra az Egyesült Államokon belül és világszerte.

Novembertől az Emirates Chicagóba, San Franciscóba és Houstonba – az Egyesült Államok három jelentős üzleti központjába – repülő utasai egyetlen jeggyel csatlakozhatnak a United járataira, amelyek az amerikai kontinens közel 200 városába és városából közlekednek. Az Emirates által kiszolgált kilenc másik amerikai repülőtéren – Boston, Dallas, Los Angeles, Miami, Newark, JFK, Orlando, Seattle és Washington DC – a két légitársaság úgynevezett interline együttműködést alakít ki: mindkét társaság árusítja a jegyeket az adott útvonalakra, ám a gépek az egyes szakaszokon külön járatkódot kapnak.

A United 2023 márciusától új, közvetlen járatot indít New York/Newark és Dubaj között – ahonnan az utasok az Emirates vagy testvérlégitársasága, a flydubai járatával több mint 100 városba utazhatnak tovább. A United új dubaji járatára már lehet jegyeket vásárolni.

A megállapodás a két légitársaság hűségprogramjának tagjai számára is több lehetőséget biztosít: az Emirates Skywards tagjai hamarosan mérföldeket kapnak akkor is, amikor a United által üzemeltetett járatokon utaznak, a United Mileage Plus tagjai pedig a társaság New York/Newark-Dubai járatán utazva, illetve az Emirates és a flydubai járatokra történő csatlakozáskor is gyűjthetnek és beválthatnak mérföldeket. A codeshare járatokon utazók az Emirates és a United várótermeit is használhatják majd.