Jön a meleg, nyitnak a fővárosi és a balatoni strandok

Nyitnak a fővárosi és balatoni strandok

Mivel sokáig váratott magára a tartós meleg, az idén a fővárosi és a balatoni strandok is később nyitottak a megszokottnál. A hétvégén viszont a legtöbb helyen már lehet mártózni.

Budapesten a Csillaghegyi strand már kinyitott, a Római május 28-tól, a Palatinus, a Pünkösdfürdői és a Paskál strandrésze pedig június 3-tól várja a vendégeket. A nyíregyházi Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által üzemeltetett Aquarius Élmény- és Parkfürdő a szerdai közlemény szerint a gyermeknapi hétvégén nyit, azaz május 27-én nyit – derül ki a távirati iroda összefoglalójából.

Az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben a hétvégén nyit a szabadtéri strand

A nagy fizetős balatoni strandok részben megnyitottak, részben a következő hetekben nyitnak meg, illetve akkortól kell belépőt vásárolni. Az árak Keszthelyen nem változtak, Siófokon és Balatonfüreden viszont emelkedtek tavalyhoz képest.

Keszthely mindhárom önkormányzati fizetős strandja pünkösdkor nyit, az az időjárástól is függ, hogy melyik napon. A belépőjegyek árai nem változtak, a város főstrandjára (Szigetfürdő) idén is 890 forintért juthat be egy felnőtt, a két kisebb strandjára pedig 500 forintért. Siófokon már május 15-én elindult a strandszezon. A városnak több szabad strandja, és két fizetős strandja van. Utóbbiaknál május 19-től kell belépőt vásárolni, amelynek idén emelkedett az ára, ugyanakkor számos kedvezményt vezettek be. 2017-től lehet belépőt venni online is, és lehet fizetni SZÉP-kártyával is.

A Balaton egyik legnépszerűbbnek számító fürdőzőhelyén, a siófoki Nagystrandon (PLÁZS) hét közben 750 forint, hétvégén 1000 forint a felnőttjegy ára a július 15-ig tartó előszezonban, ami a főszezontól 250, illetve 300 forinttal emelkedik. A város másik fizetős strandján a belépőjegy-árak előszezonban, hét közben 500 Ft, hétvégén 600 Ft, amelyek a főszezonban 100-100 forinttal emelkednek.

Balatonfüred Esterházy strandja már ezen a hétvégén, a Kisfaludy strandja pünkösdkor nyit a tervek szerint. Nyitás után belépőjegyeket június 20-ig a tavalyi árakon lehet vásárolni, a főszezonban viszont a tavalyi áraknál 5-7 százalékkal drágábban. A felnőtt belépő ára az Eszterházy strandon 1100 forintról 1150 forintra, a Kisfaludy strandon 700 forintról 750 forintra emelkedik.

Legyél az első hozzászóló "Jön a meleg, nyitnak a fővárosi és a balatoni strandok" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*