Belgium leállt, lezárták a légteret is

A belga légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt 2014. december 15-én, hétfőn minden Budapest és Brüsszel között közlekedő járatot töröltek.

A sztrájk a teljes belga légteret érinti, Budapest és Brüsszel között több légitársaság hat érkező és hat induló járata közlekedik naponta – tájékoztatott az MTI. A liege-i nemzetközi repülőtér sem üzemel. December 14-én, vasárnap este tíz órakor 24 órás általános sztrájk kezdődött Belgiumban, és hétfő reggelre az egész ország teljes közlekedési hálózata leállt. A kormány takarékossági intézkedései ellen tiltakozók több helyen lezárták az ország fő autópályáit, Antwerpen és Gent kikötője nehezen megközelíthető. Van, ahol forgalomlassító tiltakozás kezdődött. A munkások hétfő reggel sok helyen a munkahelyeiken kezdtek tiltakozásba, megbénítva ezzel több ipari park tevékenységét. Országszerte zárva maradt az iskolák nagy része, a közigazgatás intézményei sem nyitottak ki, és a bíróságokon is áll a munka. Több nagyváros kórházában csak minimális szolgáltatást nyújtanak.

A Le Soir honlapjának beszámolója szerint a brüsszeli tömegközlekedési vállalat, a STIB/MIVB hálózatán egyetlen jármű sem közlekedik, emellett Flandriában sem jár egyetlen busz és villamos, valamint a vallon távolsági buszhálózat, a TEC szolgáltatása is erősen akadozik.

(Fotó: Le Soir)

Legyél az első hozzászóló "Belgium leállt, lezárták a légteret is" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*