A Courtyard by Marriott Budapest City Center szálloda 2010-ben nyitotta meg kapuit a nemzetközi szinten közel 4000 szállodát számláló szállodalánc harmadik budapesti tagjaként a Blaha Lujza téren. A központi fekvésű, de a repülőtérről is nagyon jól megközelíthető szálloda egy része az Europeum bevásárlóközpont és mélygarázs felett helyezkedik el, a körút felől pedig megtartották a klasszikus épülethomlokzatot, ennek köszönhetően a belső terek is emeletenként teljesen egyedi megoldásokat rejtenek.
A szálloda és étterme 2013. márciusában elnyerte a Magyar Szállodaszövetség “zöld szálloda” díját is. A szálloda egyik költségkímélő különlegessége az, hogy nem található magas emberi erőforrás-igényű minibár a szobákban, a vendégek a szálloda halljában található, 24 órán át nyitvatartó “Market” üzletben vásárolhatnak be maguknak.
Az Oléo Pazzo éttermek szinte minden nagyobb Courtyard szállodában működnek. Az Oléo Pazzo alapötlete az átutazó, elsősorban üzletemberek és tudatos fiatalabb vendégek számára friss alapanyagokból, házilag készített, könnyed, zöldséges, mediterrán jellegű fogások gyors, bisztró jellegű felszolgálása.
A kitűnő adottságú étterem kínálatával a szálloda vendégein kívül az egészségtudatos magyar közönséget is szerette volna megszólítani, így több, Magyarországon elterjedt módszert is megvizsgált a hotel vezetősége, míg végül Béres Alexandrával kötött együttműködési megállapodást.
A Béres Alexandra által képviselt “Súlykontroll Program” alapja a Súlykontroll Index, amelynek használatával könnyebbé tehetjük fogyókúránkat, valamint súlyunk megtartását, hiszen nem kell az élelmiszerek energiatartalmának számolgatásával tölteni napjainkat. A Súlykonroll Index 1-100-ig, négy tulajdonságuk alapján sorolja be az élelmiszereket:
• glikémiás index (vércukorszint-emelő hatás)
• szénhidráttartalom
• zsírtartalom
• energiatartalom (kalória).
Természetesen ezt testmozgással, és lehetőség szerint életmódváltással is érdemes kiegészíteni a teljes és hosszútávú siker érdekében.
Az együttműködés részeként Béres Alexandra többszörös magyar és Európa fitness világbajnok, valamint Tatár Péter, az Oléo Pazzo executive séfje egy dietetikus szakértő segítségével megálmodták közös étlapjukat, amely 2013. március 1-től már elérhető a szálloda éttermében. Az étlap finomságai közül biztosan mindenki talál kedvére valót, mint például meleg tintahal saláta avokádóval, paradicsom kompóttal, a parajkrém leves ricottával és fokhagyma chipsszel vagy a harcsafilé pirított római salátával és fűszeres paprika raguval. A 144 kcal energiatartalmú répatorta körtepürével pedig méltó lezárása lehet egy ínyenc „Súlykontroll ebédnek”. Az egyes fogások átlagára 2000 Ft körüli, a különleges italok, koktélok pedig 690 Ft-ba kerülnek, ezek közül a legkedveltebb a rebarbarás jegestea, amely rebarbara, frissen csavart lime- és narancslé, agave szirup és gyógytea felhasználásával készül.
Az Oléo Pazzo különleges étlapján kívül Súlykontroll ebédet és kávészünetet is kérhetnek a szállodában a rendezvényt szervezők, amely az egészséges fogásokon mellett akár Alexandra személyes vezetésével végzett könnyű, „irodai” tornát is tartalmazhat a résztvevők megmozgatására.
További információ: www.marriott.com
Legyél az első hozzászóló "Béres Alexandra menü az Oléo Pazzo étteremben" című cikkhez