A Duna-Korzó egyetlen kocsmája

Kézműves magyar sörök, újraértelmezett hentesételek, megfizethető árak és egy szívmelengető kezdeményezés. Ez a Marionett Craft Beer House, amely meghirdette a #mienkakorzo-t.

mar4

Különleges hely a Marionett Craft Beer House, és nem csak a különleges magyar kézműves sörök miatt. Persze azért is, de erről kicsit később.

A fiatal vendéglátóhely ugyanis nem véletlenül található a Duna-korzó egyik ikonikus szállodájának oldalában. A világ legnagyobb hotellánca, a Marriott ugyanis a társadalmi felelősségvállalás keretében, budapesti szállodájában, nálunk is meghirdette tavaly a „Vágj bele életed vállalkozásába” programot. Aminek lényege az volt, hogy az üresen álló a Vigadó térre nézői helyiségre olyan, vendéglátóipari tapasztalattal rendelkezők jelentkezhettek, akik eddig anyagi okokból nem tudták megnyitni álmaik helyét. A nyertes a 110 méteres helyiség mellett a szállodalánc szakmai és pénzügyi támogatását is megkapta.

mar2

A pályázat nyertese a Marionett Craft Beer House lett, amelynek fiatal csapata a kezdetektől arra törekszik, hogy a turistahelyek ölelésében az egyetlen igazi – újraértelmezett –, kocsmaként a fővárosi és a magyar vendégeket szólítsa meg. Mondván az az egészséges, ha a korzó olyan élhető, közösségi térré válik, amely Budapest részeként az anyagiakkal kevésbé eleresztett honfitársainknak is oázisul szolgál. A sörös csapat ezért a hazai kézműves italok népszerűsítése mellett a kerthelyiséget megnyitva, belül kulturális programokat – vetítést, stand up estet – tartva, a #mienkakorzo mozgalmat meghirdetve igyekszik minél több embert a Duna partra vonzani.

A különleges hangulatú, fa asztalok és zsinórok által uralt belső térben szintén stílszerűen marionett figurák fedik a csapolókart. Ahol – és itt érkeztünk el a sörökhöz – kifejezetten megfizethető áron kínálnak 2 és 4 decis poharakban 18 féle erős és karakteres csapolt hazai kézműves sört, köztük a Mondo Queenstown-t, a Propagandát, a Dr. Bélát amely belga stílusú búzasör, a Papop O’Hara-t az amerikai portert, és a Stari ír vörös-t, ami az 5.5 átlagos alkoholtartalom fölé lőve 6%-os.

mar5

A markáns italokhoz társulnak a Butcher’s Kitchen újraértelmezett buciban, vagy bucival tálalt hentesételei, köztük a padlizsánkrém, a konfitált hideg fokhagymás oldalas saját zsírjában és a nemzetközi vizekre evezve a tzatziki csirkés szendvics és a tandoori csirke.

-kocsis-

 

Legyél az első hozzászóló "A Duna-Korzó egyetlen kocsmája" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*